Geld beleggen

4 redenen waarom beleggingsfondsen zo populair zijn

Beleggingsfondsen zijn de afgelopen jaren zo populair geworden dat het moeilijk is om een ​​belegger te vinden die geen gebruik maakt van beleggingsfondsen. De populariteit van beleggingsfondsen is geen verrassing als je bedenkt dat het zeer makkelijke beleggingen zijn en zeer weinig kennis van financiële markten vereisen. Er zijn 4 belangrijke voordelen die beleggingsfondsen elke belegger bieden, zoals je hieronder zult lezen.

1. Professioneel beheer

Het eerste voordeel van beleggingsfondsen is dat beleggingsfondsen professioneel beheer van jouw beleggings euro’s bieden. Beleggingsfondsen worden beheerd door fondsbeheerders, die in dagelijks waken over jouw belegging. Er is bijna geen andere plaats waar je dat soort beleggingsbeheer krijgt zonder enorme beheerkosten te betalen.

2. Zeer liquide

Het tweede voordeel van beleggen in beleggingsfondsen is dat beleggingsfondsen extreem liquide zijn. Elke belegger kan zijn aandelen in een beleggingsfonds elke dag dat de aandelenmarkt open is verkopen. Vergelijk dat eens met beleggen in onroerend goed, obligaties of zelfs aandelen met een laag handelsvolume, wat weken tot maanden kan duren om je inzet te liquideren. De liquiditeit van beleggingsfondsen geeft elke belegger de mogelijkheid om indien nodig snel uit te stappen.

3. Diversificatie

Het derde voordeel van beleggingsfondsen is de diversificatie die ze bieden. Beleggingsfondsen beleggen in tientallen of zelfs honderden verschillende aandelen, obligaties of geldmarkten. Als je dit soort diversificatie in jouw eigen portefeuille probeert na te bootsen, zou dit resulteren in zeer hoge transactiekosten, om nog maar te zwijgen van enorme kopzorgen door het controleren van honderden aandelenposities. Dit leidt ons naar het vierde voordeel van beleggingsfondsen, de lagere kosten.

4. Lage kosten

Beleggingsfondsen hebben zeer lage kosten vanwege hun vermogen om te profiteren van schaalvoordelen. Omdat beleggingsfondsen de investeringseuro’s van zoveel beleggers bundelen, kunnen ze aandelen in grotere hoeveelheden kopen, wat leidt tot lagere kosten voor beleggers in beleggingsfondsen. Veel beleggingsfondsen hebben kosten die lager zijn dan 2%.

Beleggingsfondsen groeien in een koortsachtig tempo naarmate steeds meer beleggers hun geld erin steken. Maar gezien de grote voordelen die beleggingsfondsen de gemiddelde belegger bieden, is dit geen verrassing.

Gratis download: 30 winstgevende aandelen in 5 minuten