Boeken Geld beleggen

5 boeken die van jou een succesvolle belegger maken

Wil jij je vermogen exponentieel laten groeien door te gaan beleggen? Dan kan je waarschijnlijk wel wat tips van ervaren beleggers gebruiken. Met de expertise beschreven in deze boeken en de inzichten die de schrijvers over beleggen hebben vergaard, wordt jouw succes bijna gegarandeerd na het lezen van onderstaande boeken. Leer van andermans fouten en investeer in je eigen kennis.

1. De intelligente belegger

1. De intelligente belegger

De klassieker ‘De intelligente belegger’ uit 1949 wordt zelfs na ruim 65 jaar nog steeds geprezen als de bijbel die iedere belegger gelezen moet hebben. De filosofie van Benjamin Graham heeft zich door de jaren heen keer op keer bewezen – hij behoedt beleggers voor kostbare fouten en leert ze een succesvolle langetermijnstrategie te ontwikkelen.

Omdat Graham niet vertelt wélke aandelen je zou moeten kopen, maar juist een effectieve manier van denken en handelen aanleert, is het boek nog steeds verbazingwekkend actueel.

Bekijk op Bol.com

2. De conservatieve belegger

2. De conservatieve belegger

Met behulp van “De conservatieve belegger’ van beleggingsexperts Pim van Vliet en Jan de Koning is beleggen niet langer riskant en ingewikkeld.

Van Vliet en De Koning komen op basis van grondige analyse en academisch onderzoek tot de conclusie dat de algemeen heersende gedachte dat aandelen met een hoog risico het meeste rendement opleveren simpelweg niet klopt. Investeren in zogenoemde conservatieve aandelen levert vaak verrassend veel meer op. Met veel kennis van zaken leggen ze uit waarom investeren in laag-risicoaandelen zo goed werkt.

Aan de hand van dit boek, dat ook verscheen in het Engels, Duits, Frans, Spaans en Chinees, leer je zelf je eigen laag-risicoportefeuille samen te stellen. De auteurs laten zien hoe we de menselijke aard in ons voordeel kunnen laten werken om een gedisciplineerde beleggingsstrategie te ontwikkelen en zo op termijn flinke vermogensgroei te realiseren.

Bekijk op Bol.com

3. Beleggen in bull- en bearmarkten

3. Beleggen in bull- en bearmarkten

Voor “Beleggen in bull- en bearmarkten” ging Ruerd Heeg op zoek naar de allerbeste beleggingen op de beurs. Het resultaat is een onderhoudend boek vol met interessante informatie. Een gespreide portefeuille met deze beleggingen zal op den duur een zeer hoog rendement opleveren.

Bekijk op Bol.com

4. Super Trader

4. Super Trader

Door zijn scherpe inzichten en de het buitengewone technische begrip die duizenden investeerders naar zijn boeken en seminars heeft getrokken, biedt Van K. Tharp een holistische benadering om een ​​succesvolle fulltime handelaar te worden. Zijn systeem – een samensmelting van beleggingspsychologie en goede handelspraktijken – is het geheim van het bereiken van optimale omstandigheden die resultaten opleveren in zowel bull- als bearmarkten.

Met behulp van de lessen van Super Trader, zal je het handelen benaderen als een klein bedrijf – realistisch, systematisch en enthousiast. Op basis van zijn tientallen jaren ervaring heeft Tharp een eenvoudig plan ontwikkeld om iedereen te helpen de markt te beheersen.

Bekijk op Bol.com

5. Understanding the Investor

5. Understanding the Investor

In de financiële wereld is het begrijpen van investeerders en hun motivaties cruciaal voor elk bedrijf en elke beleidsmaker. Het analyseren van financiële beslissingen en beleggersgedrag kan licht werpen op de belangrijkste kenmerken en variabelen achter handelsbeslissingen, waardoor onderzoekers en beleggers een beter inzicht krijgen in de invloeden die de aandelenmarkt beïnvloeden.

Understanding the investor biedt een genuanceerd beeld van de Maltese belegger en de Malta Stock Exchange. In deze diepgaande studie onderzoekt auteur Antonietta Bonello de belangrijkste risicobereidheid en tolerantiekenmerken van besluitvorming voor lokale financiële investeerders. Kijkend naar de verwachtingen van beleggers, rendement van inkomsten, risico- en verliesaversies, dispositie-effect, financiële geletterdheid en overmoed, biedt Bonello een opwindend perspectief op beleggers in Malta, en de implicaties hiervan voor de bredere financiële wereld.

Voor individuele beleggers en onderzoekers op het gebied van persoonlijke financiën biedt deze case study een diepgaand inzicht in het gedrag van beleggers, waardoor lezers de motivaties achter opkomende beleggingstrends begrijpen en verregaande conclusies kunnen trekken over hoe ze zich het beste kunnen voorbereiden op de komende uitdagingen in financiële investeringen.

Bekijk op Bol.com

Gratis download: 30 winstgevende aandelen in 5 minuten

Beleggingsadvies vragen aan experts?
Mijn.beleggen.com is de community voor en door beleggers van meer dan 11.000 leden. Vip leden krijgen tips en adviezen van de expert beleggers. Je kunt bijvoorbeeld, als je scheef zit in een bepaalde positie, advies vragen van experts. Je betaalt hiervoor nog geen 1 euro per dag en kan het uitproberen voor 1 euro voor de eerste maand.