Boeken Geld beleggen

5 boeken die van jou een succesvolle belegger maken

Wil jij je vermogen exponentieel laten groeien door te gaan beleggen? Dan kan je waarschijnlijk wel wat tips van ervaren beleggers gebruiken. Met de expertise beschreven in deze boeken en de inzichten die de schrijvers over beleggen hebben vergaard, wordt jouw succes bijna gegarandeerd na het lezen van onderstaande boeken. Leer van andermans fouten en investeer in je eigen kennis.

Bijgewerkt: 22-02-2024 07:04

1. Traden doe je zo!

Traden doe je zo!

Professionele traders Chris Janssens en Berry Vrolijk, tevens de oprichters van de populaire trading community Doopiecash, leren lezers de trading methode waarmee ze zelf winstgevend zijn geworden. Iedereen die al een tijdje bezig is met traden weet dat structureel winstgevend traden helemaal niet zo makkelijk is. Een account aanmaken bij een broker en er wat geld op storten is zo gedaan, maar dan? Waar ga je in handelen? Wat is het juiste moment om een trade te openen — en weer te sluiten? Hoe lang hou je een positie open, hoe bescherm je je kapitaal, hoe ga je om met verliezen, hoe verbeter je jezelf? Allemaal belangrijke vragen waar je als beginnende trader vaak geen antwoord op hebt.

bol.com | 34,95 | bekijken >

2. De hangmatbelegger

De hangmatbelegger

FEIT 1: door gewoon te sparen verlies je geld. Inflatie vreet elk jaar aan je spaarrekening, waardoor je steeds minder kunt kopen voor hetzelfde geld. Maar wat is het alternatief? Beleggen? Is dat niet risicovol en arbeidsintensief (en dus alleen voor wie flink wat geld en tijd heeft)? FEIT 2: beleggen kan ook vanuit je hangmat. Twee financiële experten laten je kennismaken met hun 'luie' successtrategie. Indexfondsen en ETF's maken beleggen toegankelijker dan ooit. Met enkele muisklikken kun je een gespreide korf aandelen kopen. Die korf volgt een bepaalde markt, uitgedrukt in een index. FEIT 3: passieve fondsen scoren beter dan actief beheerde fondsen.

bol.com | 24,99 | bekijken >

3. De intelligente belegger

De intelligente belegger

Het beste boek over beleggen dat ooit is geschreven. De klassieker ‘De intelligente belegger’ wordt zelfs na ruim 70 jaar nog steeds geprezen als de bijbel die iedere belegger gelezen moet hebben. De filosofie van Benjamin Graham heeft zich door de jaren heen keer op keer bewezen – hij behoedt beleggers voor kostbare fouten en leert ze een succesvolle langetermijnstrategie te ontwikkelen. Omdat Graham niet vertelt wélke aandelen je zou moeten kopen, maar juist een effectieve manier van denken en handelen aanleert, is het boek nog steeds verbazingwekkend actueel.

bol.com | 22,99 | bekijken >

4. Aandelen selecteren als een Pro

Aandelen selecteren als een Pro

Beleggen in aandelen is de mooiste bijzaak van het leven. Helaas halen de meeste beleggers slechte rendementen. Dat komt omdat bijna iedereen aandelen koopt op gevoel. Je gevoel is je vriend in je leven, maar je vijand op de beurs. Als je echt goede rendementen wilt behalen, dan heb je een systeem en een strategie nodig. In dit boek legt Rowan Nijboer zijn systeem uit waarmee hij de afgelopen 11 jaar gemiddeld 17,5% rendement per jaar behaalde door in de allerbeste beursgenoteerde bedrijven te investeren. Rowan Nijboer wordt regelmatig de Nederlandse Warren Buffett genoemd. Er is tot nu toe ruim 700.

bol.com | 21,99 | bekijken >

5. PorteRenee Money Planner

PorteRenee Money Planner

De geheel vernieuwde ‘PorteRenee - Money Planner' helpt je om je financiën weer op orde te krijgen. Met de beste tips van Renée Lamboo, bekend van het finance-platform PorteRenee. Deze money planner kan je leven transformeren! Geen idee waar het geld iedere maand blijft? Wordt het overgemaakte spaargeld regelmatig teruggeboekt? Deze compleet vernieuwde Money Planner Renée Lamboo helpt dat voor eens en voor altijd te veranderen. Renée ging van 40.000 euro schuld naar tonnen aan vermogen. Het op papier zetten van haar inkomsten en uitgaven maakte hét grote verschil. In haar Money Planner trekt Renée alles uit de kast om de financiën (nog) beter op orde te krijgen. Dit vind je o.a.

bol.com | 21,99 | bekijken >

Gratis download: 30 winstgevende aandelen in 5 minuten

Beleggingsadvies vragen aan experts?
Mijn.beleggen.com is de community voor en door beleggers van meer dan 11.000 leden. Vip leden krijgen tips en adviezen van de expert beleggers. Je kunt bijvoorbeeld, als je scheef zit in een bepaalde positie, advies vragen van experts. Je betaalt hiervoor nog geen 1 euro per dag en kan het uitproberen voor 1 euro voor de eerste maand.

Lees ook: