Geld beleggen Vastgoed

Beleggen in 288 starterswoningen met nieuw fonds van Annexum

De onveranderd grote vraag naar huurwoningen zorgt nog altijd voor krapte op de huurwoningmarkt. Beleggen in bijvoorbeeld starterswoningen is daarom voor beleggers nog steeds interessant. Maar niet iedereen is in staat zelf een beleggingswoning te kopen. Annexum komt met een emissie waarbij men via een fonds toegankelijk kan beleggen in starterswoningen. Het betreft 4 bestaande kantoorgebouwen die zijn getransformeerd naar woningen.

Nieuw woningfonds

Beleggen in starterswoningen NederlandHet Woningfonds Starterswoningen betreft een duurzaam transformatieproject met vier kantoorpanden die zijn omgebouwd tot wooncomplexen met huurappartementen voor starters. De totale investering die is gedaan voor de aankoop van deze vier objecten bedraagt ruim € 42 miljoen k.k.

De wooncomplexen in Alphen aan den Rijn, Apeldoorn, Helmond en Hoofddorp hebben in totaal 288 appartementen met een hoog afwerkingsniveau (energie index < 1,4). De centraal gelegen appartementen, in oppervlakte variërend tussen de 19 en 73 m2, zijn deels sociale huurwoningen en deels vrije sector woningen. Ze zijn vooral geschikt voor starters op de woningmarkt.

Van werken naar wonen

Beleggen in starterswoningen“Een mooie belegging kan ook écht wat betekenen voor de samenleving”, aldus Huib Boissevain, CEO Annexum. “De situatie in Alphen aan den Rijn en het vastgoedobject daar illustreren dat. De woningnood is daar zo hoog dat de gemeente in 2018 een brede woonconferentie organiseerde, om samen aan oplossingen te werken. De transformatie van werken naar wonen kon zo snel en in goede samenwerking plaatsvinden. Die relevantie, samen met het element van transformatie en hergebruik, maken dit woonproject bijzonder.”

Over Annexum

AnnexumAnnexum is gespecialiseerd in het structureren, plaatsen en beheren van vastgoedbeleggingsproducten voor de particuliere en institutionele markt. Via Annexum investeren particuliere beleggers in kantoren, supermarkten, winkels, woningen en meer. Sinds de start in 2000 heeft Annexum veel kennis en ervaring in de vastgoedmarkt opgebouwd en is met € 800 miljoen onder beheer een voortrekker in het transparant maken van beleggingsproducten voor de particuliere belegger. Annexum is gehuisvest in het World Trade Center te Amsterdam.

Gratis download: 30 winstgevende aandelen in 5 minuten