Geld beleggen Vastgoed

Beleggen in Duits vastgoed met 8,3% rendement per jaar

Beleggen in vastgoed blijft voor veel beleggers interessant. Het is tastbaar, inflatiebestendig én geeft doorgaans een hoog direct rendement uit huurinkomsten. De historisch lage rente op spaargeld maakt beleggen in vastgoed extra aantrekkelijk.

Beleggen Duitse kantorenWie voldoende tijd, kennis en geld heeft, kan overwegen zelf panden aan te kopen als investering. Je bent dan zelf aan zet voor de selectie, het beheer en het onderhoud van het vastgoed. Ben je liever met andere zaken bezig? Dan kun je er ook voor kiezen te investeren in vastgoed via een beleggingsfonds. Je kunt op die manier beleggen in een vastgoedportefeuille zonder dat je je zorgen hoeft te maken over het beheer en onderhoud van de panden.

Synvest Duits VastgoedHet SynVest German RealEstate Fund is een goed voorbeeld van zo’n beleggingsfonds. Het fonds heeft een grote vastgoedportefeuille: 58 beleggingsobjecten verspreid over met name Noord- en Midden Duitsland. Een beleggingsobject is bijvoorbeeld een woningcomplex met een supermarkt en een apotheek. In totaal zijn er ruim 850 huurders.

Waarom beleggen in Duits vastgoed?

Duitsland heeft een sterke en stabiele economie. De sterkste zelfs van Europa. Bovendien is de huidige lage hypotheekrente gunstig voor de financiering van panden. Dit maakt beleggen in Duits vastgoed aantrekkelijk. Beleggers profiteren van een stabiele waardegroei van het vastgoed en een hoog direct rendement uit de huurinkomsten.

Gratis download: 30 winstgevende aandelen in 5 minuten

Belangrijk: spreiden in locatie en in vastgoed

Beleggen Duitse winkelsHet fonds staat voor spreiding, want door de spreiding zijn tegenvallers beter op te vangen. Spreiding in locatie: niet alleen maar in één stad of provincie, maar over Noord- en Midden Duitsland.

En ook spreiding in soorten vastgoed. Het Duitse vastgoedfonds van SynVest bestaat uit huurwoningen, winkels, kantoren en gezondheidscentra.

Duitsland is echt een huurwoning land. Van de ongeveer 41 miljoen huishoudens in Duitsland woont 55% in een huurwoning. Traditioneel huurt de Duitser een woning tot zijn 35e levensjaar en gaat daarna pas overwegen om te kopen. Voor de aankoop van een eigen woning, moet de Duitser ca 20-30% eigen vermogen inbrengen om een hypotheek te kunnen krijgen, en dus wordt er eerst gespaard. Beleggen in huurwoningen is dus zeer interessant in Duitsland.

Beleggen Duitse woningen

Ook winkels, met name supermarkten, voor de eerste levensbehoefte zijn interessant om in te beleggen. Deze hebben vaak lange huurcontracten wat een stukje zekerheid oplevert voor de beleggers. Daarbij heeft iedereen boodschappen nodig, dus de vraag blijft.

Belegging uitbreiding of verkopen is mogelijk

Beleggen Duitse appartementenHet is voor de belegger mogelijk om in te stappen, de belegging uit te breiden en uit te stappen wanneer hij of zij dat wil. Aan het uitstappen uit een open-end fonds zijn wel een aantal voorwaarden verbonden om het fonds en andere beleggers te beschermen. Een voorbeeld hiervan is een uitstaptermijn te hanteren.

Als er steeds meer beleggers instappen, kan het fonds groter worden. Bovendien worden de objecten van een open-end fonds jaarlijks getaxeerd om de koers te kunnen bepalen. Hierdoor weet je als belegger precies hoe de waarde van het fonds zich ontwikkelt. Bevalt die ontwikkeling je niet of heb je je geld onverwacht eerder nodig? Dan staat het je vrij om uit te stappen (onder bepaalde voorwaarden).

7 argumenten om te gaan beleggen in het Duitse vastgoedfonds van SynVest

1. Sinds oprichting een gemiddeld rendement van 8,3% per jaar
2. Maandelijks uitgekeerd voorschotdividend, 6,2% op jaarbasis
3. Deelname al vanaf €100 per maand of €2.500 eenmalig
4. Belegging uitbreiden of verkopen mogelijk
5. Beperkt beleggersrisico door spreiding en diversiteit van het vastgoed
6. CashCow award 2018: beste aanbieder van beleggingsproducten in vastgoed
7. Dit fonds is het grootse beleggingsfonds in Duits vastgoed van Nederland

Risico’s

risicometerAan beleggen zijn risico’s verbonden.

Vastgoed is een langetermijnbelegging waarmee goede rendementen behaald kunnen worden. De belegger dient zich er niettemin van bewust te zijn dat beleggen risico’s met zich meebrengt

Lees voor je gaat beleggen altijd de Essentiële Beleggersinformatie en het prospectus.


Aanbevolen boeken


Lees ook: