Geld beleggen

Beleggers blijven positief; Medische sector favoriet door coronacrisis

Het vertrouwen van particuliere beleggers is door de coronacrisis ver weggezakt. Maar ondanks alle onzekerheid blijven beleggers per saldo licht positief gestemd over de financiële markten.

In de maand april is het vertrouwen van beleggers met een +1,4 (op een schaal van -10 tot +10) fors lager dan de piek van 4,8 punten die in januari nog werd gemeten. Vooral ten opzichte van maart daalde de stemming flink.

Dat blijkt uit de nieuwe BinckBank Beleggersbarometer van april, waarin beleggende klanten hun oordeel over het beursklimaat geven.

Vertrouwen Nederlandse Beleggers

Uit eerder onderzoek deze maand bleek ook al dat de meeste particuliere beleggers verwachten dat de beurzen later dit jaar een herstel zullen laten zien.

Opvallend is verder in deze coronatijden dat beleggers op dit moment de medische sector met afstand wordt gezien als meest aantrekkelijke sector om in te investeren.

Het in maart fors gedaalde maar recent flink herstelde Shell is in april met afstand het favoriete aandeel van beleggers, gevolgd door ING en AholdDelhaize. Air France KLM blijft het minst gewild.

Favoriete aandelen april 2020

Gratis download: 30 winstgevende aandelen in 5 minuten

Beleggingsadvies vragen aan experts?

Mijn.beleggen.com is de community voor en door beleggers van meer dan 11.000 leden. Vip leden krijgen tips en adviezen van de expert beleggers. Je kunt bijvoorbeeld, als je scheef zit in een bepaalde positie, advies vragen van experts. Je betaalt hiervoor nog geen 1 euro per dag en kan het uitproberen voor 1 euro voor de eerste maand.

Lees ook: