Geld beleggen

De 5 Grootste Misverstanden over Daytrading

Misverstanden en foutieve informatie is er in elke industrie. Totdat je iets zelf probeert of het hoort van iemand die het daadwerkelijk doet, heb je misschien niet eens in de gaten dat hetgeen je erover dacht helemaal niet klopt. Een van die industrieën waar veel misverstanden over zijn, is daytraden.

In dit artikel vertel ik je over de 5 grootste misverstanden over daytraden. Zodat jij met de juiste kennis van start kan gaan!

1. Je hebt veel geld nodig om te starten met daytraden

Veel mensen die denken aan daytraden hebben een beeld van mannen in pakken die in grote kantoren de hele dag met honderdduizenden euro’s aan het traden zijn. Vroeger was dit ook zo, maar nu zeker niet meer.

Het mooie aan daytraden vandaag de dag is dat het toegankelijk is voor iedereen die het wil proberen! Je kunt bijvoorbeeld een demo account aanmaken waarmee je met nepgeld kan leren traden. Maar als je een paar honderd euro hebt liggen die je niet gebruikt, kun je ook daar al mee traden als beginner!

De winsten zullen dan misschien niet zo groot zijn als die van traders met een grotere inleg. Maar op deze manier kun je prima beginnen om de wereld van online trading te ontdekken!

2. Er is één strategie die succes garandeert

Er zijn mensen die beginnen met daytraden en denken dat er een strategie is die ze moeten leren, als ze die strategie dan beheersen maken ze altijd winst.

Ik ga je snel uit die droom helpen, dat is simpelweg niet waar. Het is gewoon niet realistisch om dat te denken. Iets wat je goed in je oren moet knopen als je begint met daytraden is dat iedereen trades verliest.

Het is belangrijk dat je de aanpak van je strategie goed weet aan te passen als de markt verandert. Als je toch eigenwijs bent en constant dezelfde strategie toepast, gaat je dat op de lange termijn meer geld kosten dan je er aan overhoudt.

3. Daytraden hoef je niet te trainen en je hebt geen strategie nodig

Het is een van de grootste misverstanden in het daytraden dat iedereen het kan doen, zonder training nodig te hebben.

En technisch gezien klopt het ook, je hebt geen certificaat nodig om te daytraden. Alleen een laptop met internet en een account bij een broker. Maar om er van uit te gaan dat je geen training nodig hebt is dom, zeker financieel gezien.

Alles waar je goed in wil worden heeft training nodig. Of het nou koken, hardlopen of daytraden is.

4. Daytraden is oplichting

Nee, dit is geen grap. Er zijn serieus mensen die mij probeerden uit te leggen dat daytraden oplichting is. Ze zeggen dan dat de hele markt nep is, en dat het door grote brokers staande wordt gehouden om geld uit de zakken van de normale burger te stelen.

En er zijn inderdaad wel oplichtingspraktijken binnen het daytraden. Zoals het ‘pump and dump’ scheme. Waarin mensen de prijs van een aandeel torenhoog laten gaan om het zelf dan te verkopen. Waardoor ze veel mensen met lege handen achterlaten. Maar dat is niet iets wat door brokers wordt gedaan.

Dit maakt zeker niet dat daytrading op zichzelf oplichting is. Terwijl sommige mensen dit wel aangrijpen om te zeggen dat dit wel zo is.

Naar mijn mening is het veel te zwart-wit om dit zo te zeggen. Als je veel traint en oefent kun je zeker weten geld verdienen met daytraden.

5. Daytrading maakt je rijk

Dit laatste misverstand is misschien een beetje tricky. Want ja, je kunt rijk worden van daytraden. Maar het is te simpel om te denken dat dit ook daadwerkelijk lukt.

  • Ben je er bijvoorbeeld wel klaar voor om alles te leren over daytraden wat er daadwerkelijk te vinden is?
  • Kun je de motivatie opwekken om dagelijks bezig te zijn met grafieken en het kiezen van aandelen?
  • Heb je de mindset om ook je slechte eigenschappen te omarmen, om zo een betere trader te worden?

Dit zijn nog maar een paar van de dingen die je moet beheersen om daadwerkelijk een goede daytrader te worden, laat staan dat je er rijk van wordt.

Het is dus absoluut niet gezegd dat je rijk wordt van daytrading. Maar als je de juiste skills en mindset hebt, is het wel degelijk mogelijk.

Wil je meer leren over daytraden en alles wat daarbij komt kijken? Neem dan zeker een kijkje op mijn website tradebaas.nl. Ik schrijf daar wekelijks blogs over daytraden en hoe je dit winstgevend leert te doen. Ik zie je daar!


Aanbevolen boeken

Day Trading Attention

Day Trading Attention

€ 19,12

Bekijken
Voor Dummies - Daytrading voor dummies

Voor Dummies - Daytrading voor dummies

€ 19,99

Bekijken
Day Trading with ChatGPT

Day Trading with ChatGPT

€ 18,49

Bekijken
Day Trading Attention: How to Actually Build Brand and Sales in the New Social Media World

Day Trading Attention: How to Actually Build Brand and Sales in the New Social Media World

€ 7,85

Bekijken