Geld beleggen

Wat zijn de voor- en nadelen van handelen in (binaire) opties?

Men heeft het vaak over de grote voordelen van opties en de veelzijdigheid ervan. Je kunt met opties in alle marktsituaties geld verdienen. Door bijvoorbeeld te speculeren op een koersdaling of juist op een hogere koers. In korte tijd kan je een veelvoud verdienen van de daadwerkelijke groei van de onderliggende waarde.

Maar de veelzijdigheid van opties is niet zonder kosten. Opties zijn complex en kunnen dan ook zeer riskant zijn. Ondanks wat iemand je vertelt, optie handel brengt risico’s met zich mee, vooral als je niet weet wat je doet. Daarom zullen veel mensen zeggen dat je uit de buurt van opties moet blijven en het bestaan ervan moet vergeten.

Aan de andere kant, als je niet op de hoogte bent van alle soorten beleggingsvormen die je tot je beschikking hebt, zit je in een zwakke positie.

In vergelijking met het handelen in aandelen, kan je met opties bijvoorbeeld een veel hoger rendement behalen. Ook is het geld dat je nodig hebt om te handelen in opties relatief veel lager dan voor aandelenhandel.

Het grootste nadeel van opties is het risico je volledige inleg kwijt te raken.

De voor- en nadelen van opties

Voordelen van opties Nadelen van opties
– Op korte termijn hoge winsten te behalen
– Relatief lage inleg
– Hoger risico dan bijvoorbeeld aandelen
– Kans om volledige inleg kwijt te raken

Weeg voor jezelf de voor- en nadelen goed af en zet niet al je geld in op opties. Tegelijkertijd als je meer rendement wilt behalen, moet je bereid zijn mer risico te nemen en zijn opties een hele interessante mogelijkheid.

Lees ook: Geld verdienen met opties