Geld beleggen

Investeer met crowdfunding in lokale bedrijven

Jouw investering kan meer dan alleen een aantrekkelijk rendement opleveren. Je kunt namelijk een verschil maken voor veel hardwerkende ondernemers.

Wat is crowdfunding?

Crowdfunding is een manier om geld te verkrijgen door aan een groot aantal mensen een klein bedrag te vragen. Traditioneel wordt er bij het financieren van een bedrijf, project of onderneming slechts aan enkele partijen één grote som geld gevraagd. Denk hierbij aan een lening bij een bank.

Crowdfunding schakelt dit idee om en gebruikt de kracht van het internet om te praten met duizenden – zo niet miljoenen – potentiële financierders.

Funding Circle

Via het crowdfunding platform Funding Circle kun je geld uitlenen aan de bakker bij jou in de straat of de staalfabriek elders in Nederland. Je investeert uitsluitend in bedrijven die minimaal 2 jaar actief zijn en ondersteunt daarmee de ondernemers die hard werken om hun bedrijf tot een succes te maken.

Via Funding Circle investeer je in leningen met een verwacht netto rendement van circa 6 – 8%*

Meer info? Kijk op Fundingcircle.com

* Gemiddeld verwacht jaarlijks netto rendement (na aftrek van service fee, verliezen (defaults) en voor mogelijke belastingen) op basis van leningen verstrekt door Funding Circle in 2017.

Gratis download: 30 winstgevende aandelen in 5 minuten

Lees ook: