Geld beleggen

Particuliere belegger kijkt al voorbij coronacrisis

Forse groei aantal beleggers en optimisme over herstel beurzen

Ondanks de dramatische beursmaand maart voorzien particuliere beleggers dat de financiële markten de coronacrisis snel zullen verteren.

Ruim 70 procent van de actieve beleggers bij BinckBank verwacht dat de beurzen de rest van dit jaar positief zullen presteren. Iets wat ze met hun gedrag bevestigen: In maart bestond liefst tweederde van hun aandelentransacties uit kooporders.

Dat blijkt uit een enquête en dataonderzoek van BinckBank onder haar actief handelende klanten.

gedrag beleggers corona

Slechts drie op de tien beleggers zegt daarbij op dit moment bewust een afwachtende houding aan te nemen, terwijl 55 procent aangeeft nu juist actiever te zijn. Het grootste deel van deze groep speculeert daarbij op koersherstel.

Bij BinckBank, een dochter van Saxo Bank, was mede daardoor sprake van de drukste handelsmaand in tien jaar tijd, waarbij tevens grote aantallen nieuwe beleggers een rekening openden.

zorgen beleggers corona

Gratis download: 30 winstgevende aandelen in 5 minuten

Beleggingsadvies vragen aan experts?

Mijn.beleggen.com is de community voor en door beleggers van meer dan 11.000 leden. Vip leden krijgen tips en adviezen van de expert beleggers. Je kunt bijvoorbeeld, als je scheef zit in een bepaalde positie, advies vragen van experts. Je betaalt hiervoor nog geen 1 euro per dag en kan het uitproberen voor 1 euro voor de eerste maand.