Geld beleggen Vastgoed

Hoe kan je investeren in vastgoed?

Wil je geld investeren, maar is de beurshandel niets voor jou? Door de vele schommelingen op de aandelenbeurs en de grote onzekerheid die dit met zich meebrengt, zoeken steeds meer mensen naar een betere vorm om hun geld te beleggen. Ook valt er geen fatsoenlijk rendement te behalen op spaargeld bij de bank. Investeren in vastgoed is daarom een heel goed alternatief.

Wat is een beleggingspand?

Een beleggingspand is een verhuurd stuk vastgoed. Te denken valt daarbij aan een winkel, een huis, appartement, kantoor, fabriekshal of bijvoorbeeld een garagebox. Als belegger koop je zo’n pand om het vervolgens te verhuren.

Zelf een beleggingspand te koop aanbieden? Plaats uw aanbod op Beleggingspanden.nl

Hoe behaal je rendement met vastgoed?

Het rendement op het vastgoed behaal je door het voor lange termijn te verhuren. Doordat de huurinkomsten hoger liggen dan de rente en aflossing van de hypotheek, genereer je rendement. Een minimaal rendement van 7% – 8% netto is daarmee realistisch.

Door het beheer van het vastgoed vervolgens uit te besteden, heb je de mogelijkheid om in meerdere van dit soort panden te investeren om zo nog meer rendement te behalen.

Hoe vind je een geschikt beleggingspand?

Voor het vinden van een beleggingspand kun je samen met een aankoopmakelaar op zoek naar een mooi pand als goede investering. Ook online wordt er tegenwoordig veel vastgoed aangeboden.

Een actueel aanbod van panden vind je op Beleggingspanden.nl Het voordeel van deze panden is dat ze al verhuurd zijn en jij als nieuwe eigenaar daarom niet op zoek hoeft naar een huurder.

Hoe vind je een huurder voor je beleggingspand?

Het vinden van een geschikte huurder die voor langere termijn jouw pand wilt huren is nog een hele uitdaging. Het is daarom ook altijd aan te raden om dit uit te besteden aan een makelaar of een beheerkantoor.

Zij hebben de juiste connecties en weten welke kanalen ze moeten inzetten om de juiste huurder voor jouw beleggingspand te vinden. Hoe langer de huurder in het pand blijft zitten, hoe meer zekerheid je hebt op een solide rendement.

Wat doet een beheerkantoor?

Kort gezegd kan een beheerkantoor je begeleiden bij het gehele traject van de aankoop, verhuur en het beheer van jouw beleggingspand.

Zo kunnen zij bijvoorbeeld de verbouwing van het net aangekochte pand regelen. Ze begeleiden dan de gehele verbouwing en zien erop toe dat alles volgens plan verloopt.

Ze gaan voor je op zoek naar huurders en zodra deze zijn gevonden regelen ze de huurcontracten. En niet geheel onbelangrijk zorgen zij er ook voor dat de huurbetalingen op tijd binnenkomen.

Ook functioneren ze als aanspreekpunt voor vragen door de (potentiële) huurders. Huurders kunnen een beheerkantoor bijvoorbeeld ook bellen als zij last hebben van een Storing, lekkage of een verstopping. Het beheerkantoor zorgt er dan voor dat het probleem wordt opgelost.

Vind hier een geschikte vastgoedbeheerder

Is nu het juiste moment om te beleggen in vastgoed?

Het is in iedere tijd een goed moment om te investeren in vastgoed omdat je met relatief weinig geld al een beleggingspand kunt kopen en door middel van de huurinkomsten een flink rendement kunt maken. Vastgoed is een hele stabiele vorm van beleggen en behoudt zijn waarde op de lange termijn.

Als je zelf voldoende geld kunt inleggen is het heel goed mogelijk om met begeleiding van een beheerkantoor een hypotheek voor het beleggingspand rond te krijgen.

Meer informatie over beleggen in vastgoed vind je op Beleggingspanden.nl

Lees ook: