Vastgoed

Stabiele performance in een nerveuze markt

De uitbraak van het Coronavirus (COVID-19) veroorzaakt niet alleen menselijk leed, maar werpt ook een schaduw over de financiële markten. Hoe de uitbraak zich zal ontwikkelen is op dit moment lastig te voorspellen. De directie en analisten van Corum monitoren de situatie zorgvuldig, zowel ten behoeve van de gezondheid van de eigen medewerkers als voor het voor klanten beheerde vastgoed.

Edwin Lips, Head of Sales van Corum Nederland: “Na de Brexit-perikelen zorgt nu het Corona-virus voor veel onrust op de financiële markten. Uiteraard houden we de situatie nauwlettend in de gaten. Wat opvalt is dat te midden van de nervositeit van de markt de vastgoedfondsen van Corum een stabiele performance laten zien.”

Een belangrijk aspect in deze stabiele performance is dat Corum een niet beursgenoteerd bedrijf is en dus niet vatbaar is voor beursschommelingen die veroorzaakt worden door bijvoorbeeld het Coronavirus. De langetermijnstrategie van Corum sluit hier naadloos bij aan. Corum koopt alleen vastgoed dat een goede langetermijnprognose heeft met evenzo langetermijnhuurders en trekt voornamelijk investeerders met een langetermijnhorizon.

De twee vastgoedbeleggingsfondsen die Corum sinds 2019 in Nederland aanbiedt, laten sinds hun oprichting dan ook een constant resultaat zien. Corum Origin (eurozone) en Corum XL (wereldwijd) behalen een rendement van 7%+ per jaar. In 2017, 2018 en 2019 won Corum een award in de categorie “Beste Internationale Vastgoedfonds”.

Het succes van beide fondsen is mede te danken aan de ’out of the box’-aanpak van Corum. Edwin Lips: “Wij investeren namelijk gediversifieerd: in 6 sectoren, verspreid over 16 landen wereldwijd en in verschillende valuta’s. Deze spreiding zorgt er samen met de bovengemiddelde fysieke en financiële bezettingsgraad van onze activa voor dat we de risico’s goed spreiden.”

Over Corum

Corum is een toonaangevende Franse vastgoedinvesteerder die in Frankrijk vermogensopbouw voor gewone particulieren mogelijk heeft gemaakt. In Nederland biedt Corum momenteel twee vastgoedbeleggingsfondsen aan: Corum Origin (eurozone) en Corum XL (wereldwijd). Vanuit acht internationale vestigingen beheert Corum meer dan 3 miljard euro aan activa wereldwijd. Website: www.corum-funds.nl

Gratis download: 30 winstgevende aandelen in 5 minuten