Geld beleggen

Zelf beleggen met DEGIRO | Waarom wij zijn overgestapt

Na een aantal jaren via onze eigen bank te hebben belegd in aandelen, zijn wij overgestapt naar DEGIRO. Omdat “beleggen” een bijproduct van onze bank was en omdat we de transactiekosten nogal hoog vonden, zijn we op zoek gegaan naar een online broker die zich volledig hierin heeft gespecialiseerd. Hoewel er een groot aanbod aan online brokers is, viel onze keuze al snel op DEGIRO. Hieronder proberen we kort toe te lichten waarom wij voor DEGIRO hebben gekozen.

Nederlandse broker

Allereerst vinden wij het erg prettig dat DEGIRO een Nederlandse broker is en daarom ook een zeer gebruiksvriendelijke Nederlandstalige mobiele app heeft. Omdat sommige termen bij beleggen wel eens heel technisch kunnen zijn, is het fijn dat het altijd in duidelijke Nederlandse taal wordt toegelicht.

Gebruiksvriendelijke mobiele App

Met de open zoekfunctie zoek je gemakkelijk door het totale aanbod van aandelen, obligaties en dergelijke. En als je bijvoorbeeld op een bepaald aandeel klikt, zie je daar alle informatie over het aandeel, waaronder bijvoorbeeld de prijshistorie van het aandeel.

Vervolgens kan je eenvoudig een order plaatsen, mits je voldoende vrije ruimte hebt. Dit laatste vinden wij zelf heel prettig, omdat je op deze manier niet direct vanaf je bankrekening de order plaatst. Je handelt dus alleen met het geld dat je via iDeal hebt overgemaakt naar DEGIRO of met het geld dat je verdiend hebt met de verkoop van bijvoorbeeld aandelen.

Groot aanbod in financiële instrumenten

Beleggen via DEGIRO is geschikt voor verschillende niveaus, zowel voor beginners als ervaren beleggers. Om beleggers te beschermen en te helpen de juiste keuzes te maken zijn de verschillende financiële instrumenten, die via DEGIRO kunnen worden gebruikt, geclassificeerd in productgroepen. Aan sommige van deze productgroepen is een kennis- en ervaringstoets gekoppeld. Zodoende kan je als belegger aantonen dat je de specifieke kenmerken van de financiële instrumenten in de productgroep begrijpt. Natuurlijk blijf je zelf altijd verantwoordelijk voor het risico dat je neemt.

Beginnende beleggers hebben direct toegang tot de standaard beleggingsproducten:

 • Basic aandelen
 • Basic obligaties
 • Basic ETF’s
 • Basic beleggingsfondsen
 • Geldmarktfondsen

Onze ervaring is dat bovengenoemde producten ruim voldoende zijn voor de meeste beleggers en het je heel veel mogelijkheden biedt om te leren beleggen.

Duidelijk overzicht van je beleggingen

In de app van DEGIRO heb je altijd een duidelijk overzicht van je huidige saldo van je totale account, onderverdeeld in het saldo van je portefeuille en je vrije ruimte. Ook kan je in een oogopslag zien wat het resultaat van de huidige dag is en wat het resultaat van je totale portefeuille is.

Kortom, de voordelen van DEGIRO die wij hebben ervaren:

 • Nederlandse broker en duidelijke Nederlandstalige app
 • Gemakkelijk via iDeal geld storten
 • Wereldwijd beleggen tegen ongekend lage tarieven
 • Een duidelijk overzicht van je saldo en beleggingen
 • Groot aanbod in financiële instrumenten
 • Winnaar van 66 internationale broker awards

Wil jij ook starten met beleggen bij DEGIRO? Open eenvoudig en volledig online een rekening

Disclaimer: Met beleggen kunt u uw inleg verliezen.
Beleggen brengt risico’s met zich mee, omdat de waarde van beleggingen fluctueert en het daarom niet zeker is wat de waarde van uw beleggingen in de toekomst zal zijn.

Lees ook: