Geld besparen

8 slimme tips om geld te besparen op je mobiele telefoon abonnement

De gemiddelde kosten van een GSM-abonnement dalen. Toch is er een grote kans dat je nog steeds meer betaalt dan nodig is. Door bijvoorbeeld over te stappen naar een prepaid-provider, kan je maandelijkse telefoonrekening in twee worden gehakt zonder dat je daarvoor dekking en bereikbaarheid hoeft in te leveren. Daarbij zijn er allerlei slimme trucs om ervoor te zorgen dat je zo min mogelijk kosten maakt. Als jij ook geld wilt besparen op je telefoonrekening, volgen hier een paar manieren om te beginnen.

1. Zorg dat je belbundel ruim genoeg is

Heb je een telefoonabonnement? Zorg er dan voor dat je bundel ruim genoeg is. Je kan namelijk beter aan het einde van de maand wat tegoed over hebben dan dat je over je bundel heengaat. De belminuten, sms-berichten en MB’s buiten je bundel zijn namelijk een flink stuk duurder. Een belbundel die beter bij jouw gebruik past en ruim genoeg is, kan je uiteindelijk veel euro’s besparen.

2. Gebruik altijd Wi-Fi

Wi-FiZorg ervoor dat je op zoveel mogelijk plaatsen waar je komt, gebruit maakt van het (betrouwbare) aanwezige Wi-Fi-netwerk. Vraag bijvoorbeeld bij vrienden en familie altijd even om het wachtwoord van hun netwerk, zodat je ook daar gerust een internetverbinding hebt zonder dat het van je bundel afgaat. Veel apps zoals Netflix en Sporify kun je ook zo instellen dat ze geen data-verbinding maken als je niet met Wi-Fi verbonden bent. Je kunt dan ook het beste films, series en muziek downloaden zodra je via Wi-Fi verbinding hebt, zodat je deze later offline kan bekijken en beluisteren.

Belangrijk
Als je regelmatig Wi-Fi gebruikt, dan is het een goed idee een mobiele VPN-dienst (zoals NordVPN) te gebruiken zodat je verbinding veilig en anoniem blijft.

3. Bellen en berichten via WhatsApp

Bellen via WhatsAppWhatsApp en andere berichten-apps gebruiken data in plaats van sms om tekst te verzenden. Als je deze gebruikt, heb je geen sms-bundel meer nodig van je provider. En bellen kan je ook met WhatsApp en soortgelijke apps. Houd er wel rekening mee dat je hiermee je algehele datagebruik verhoogt, tenzij je regelmatig verbinding maakt met Wi-Fi.

4. Kies voor Sim-only

Sim only aanbiedingenIs je mobiel nog in goede staat en kan hij nog wel een jaartje mee? Kies dan voor een sim-only abonnement. Sim-only deals zijn meestal goedkoper, omdat je met traditionele contracten elke maand een premie betaalt binnen je contract om de werkelijke kosten van je telefoon te betalen. Dus met een Sim-only deal bespaar je elke maand geld. Bovenop deze besparingen, betekent het dat je bij je keuze voor het abonnement je volledig kunt concentreren op het verkrijgen van de beste deal voor jouw gebruik. Dit in plaats van alleen de beschikbare tarieven te kunnen vergelijken om ervoor te zorgen dat je het gewenste toestel krijgt.

-> Vergelijk hier de beste Sim-only deals

5. Houd aanbiedingen goed in de gaten

AanbiedingenHet is slim om de laatste aanbiedingen in de gaten te houden. Providers doen er alles aan om klanten aan zich te binden. Heel vaak hebben providers mooie aanbiedingen waarbij je korting krijgt op je abonnement of op je toestel. Zorg dat je hier gebruik van maakt.

-> Bekijk hier de beste aanbiedingen

6. Op tijd je contract aanpassen

Reminder abonnement aanpassenZorg ervoor dat je bij het aangaan van je contract een reminder instelt voor wanneer je contract afloopt. Vaak betaal je met je oude contract meer, omdat je nog gebruik maakt van de oude tarieven. Door op tijd je contract aan te passen, kan je zo veel geld besparen.

7. Wees niet bang om over te stappen

Overstappen abonnementDe meeste providers houden je niet meer vast aan een contract en maken het gemakkelijk om over te stappen naar een nieuw abonnement en een nieuwe provider met nummerbehoud. Waarom overstappen? Nou, niet alleen bieden providers veel extra’s om waarde toe te voegen aan hun abonnementen, maar ze bieden ook geweldige promoties en kortingen aan nieuwe klanten die overstappen van andere maatschappijen. Daarbij helpt het vaak ook als je dreigt bij je huidige provider weg te gaan om een flinke korting binnen te slepen.

8. Bestel een nieuw abonnement via internet

online abonnement bestellenHet beste kan je abonnementen bekijken, vergelijken en kopen via internet. Webshops hebben nu eenmaal geen hoge huurkosten van een winkelpand en zijn daardoor vaak stukken goedkoper.

-> Vergelijk hier de beste GSM abonnementen

Lees ook: