Boeken Geld besparen

De 10 beste boeken over geld besparen

De afgelopen jaren zijn er heel wat boeken verschenen over geld besparen. Natuurlijk zijn ze niet allemaal even goed, maar sommige boeken zijn zeker de moeite waard om te lezen. Daarom hierbij een lijst met de beste boeken over geld besparen.

Bijgewerkt: 24-06-2024

1. Zo bespaar je geld

Zo bespaar je geld

Dit boek behandelt alle geldzaken die binnen een huishouden kunnen voorkomen. Je leert grip te krijgen op je financiën door een goede administratie, een duurzame en gezonde levensstijl en met behulp van het Excel huishoudboekje dat je GRATIS kan downloaden. André Fijan is dé specialist op het gebied van geld besparen. Naast een groot aantal financiële studies heeft hij zijn kennis opgedaan als financieel specialist in het bedrijfsleven en bij diverse lokale Rekenkamers. Zijn financiële kennis en inzichten past André Fijan ook in het dagelijks leven toe. Hierdoor is hij als geen ander in staat om alles uit zijn geld te halen.

€ 21,54

Bekijken >

2. Koop dit boek niet

Koop dit boek niet

Heb jij op het einde van je geld ook altijd nog wat maand over? Dan is dat probleem nu opgelost! Oké, geld maakt niet gelukkig. Maar zelfs met een goede, wat onthechte levensinstelling hebben we toch nog een minimum aan materieel bezit nodig. Dat mag. Het uitgangspunt van dit boek is net dat je jezelf best mag verwennen met dingen of diensten waar jij belang aan hecht, en dat je die bekostigt door te besparen op dingen of diensten die er voor jou minder toe doen. Gewoonlijk zijn we met zijn allen immers wat laks en lui en stellen we de hele dag door stereotype handelingen die ons geld kosten, zonder dat we er iets aan hebben.

Bekijken >

3. Crisis survivalgids

Crisis survivalgids

2014/0034/127Voel je de crisis ook en heb je aan het einde van je geld wel eens een stukje maand over? Of wil je graag minder gaan werken, maar denk je dat dat financieel niet haalbaar is? Of misschien lukt het allemaal net, maar had je graag de financiële ruimte gehad om een langgekoesterde droom te verwezenlijken? Een wereldreis maken misschien. Of van je hobby je beroep maken. Of meer tijd met de kinderen doorbrengen. Of vrijwilligerswerk doen. Vaak blijft het bij dromen alleen. Maar waarom zou je het niet gewoon proberen? Je leeft tenslotte maar één keer. Honderden tips om ongemerkt meer dan 400 euro per maand te besparen.

€ 13,20

Bekijken >

4. Voor Dummies - De kleine Geld besparen voor dummies

Voor Dummies - De kleine Geld besparen voor dummies

'De kleine Geld besparen voor Dummies' staat vol met tips over hoe je kunt bezuinigen op alle mogelijke kosten, van de dagelijkse boodschappen tot cadeautjes voor allerlei gelegenheden. Deze handige gids geeft je praktische ideeën om minder uit te geven, meer te besparen en prettig te leven. Besteed minder geld aan wat je nodig hebt en houd meer over voor wat je wilt! Deborah Taylor-Hough houdt er al vrijwel haar hele leven een zuinige levensstijl op na. Ze heeft verschillende boeken geschreven, waarin ze mensen leert hoe ze goed kunnen leven met minder.

€ 3,99

Bekijken >

5. Crisis. Wat te doen?

Crisis. Wat te doen?

Dit hulp- en werkboek sleept je door de crisis door visie, nieuwe inzichten, praktische oefeningen en humor. Met gouden tips voor wat je moet doen om je geldzaken op orde te krijgen en te houden. Niemand heeft ervaring met een pandemie. En elke crisis valt rauw op ons dak. Kom ik straks nog rond? Hou ik mijn baan? Wat gaan de aandelen en huizenprijzen doen? Relax. Dit hulp- en werkboek sleept je de crisis door met visie, creativiteit, nieuwe inzichten, praktische oefeningen en humor. Eerst gaat de thermometer in je geldzaken en krijg je code rood, geel of groen – met gouden tips voor wat je moet doen. Ook ga je een geldcrisis oefenen. Dan ben je voorbereid.

€ 18,79

Bekijken >

6. Besparen Maar!

Besparen Maar!

Voordelig voorjaar, Zuinige zomer, Heerlijke herfst en Winter(bespaar)sport; dat zijn de vier delen van dit boek. De lente is bijzonder geschikt om te beginnen met besparen. In de natuur maakt ook alles een nieuw begin. Als het aan Marieke Henselmans ligt gaan we in de lente opruimen, (goedkoop en milieuvriendelijk) schoonmaken, krijgen we overzicht en gratis goede moed. We kunnen voordelig vrijen en de was steeds vaker buiten drogen in de zuinige zomer. We kunnen vast jampotten verzamelen voor de heerlijke herfst. Dan is het fruit voordelig, of zelfs gratis. Er is jam of wijn te maken van zelfgeplukte rozenbottels en bramen. Noten liggen voor het oprapen.

€ 17,55

Bekijken >

7. Survivalgids voor het consumptieparadijs

Survivalgids voor het consumptieparadijs

‘Vroeger was de mens zondig omdat hij uit het paradijs verdreven was; vandaag voelen we onbehagen omdat we in een consumptieparadijs geboren zijn.’ Pepijn Vloemans zoekt een antwoord op de vraag hoe de economie onze levens beheerst. Is economische groei nodig om gelukkig te worden? Waarom associeert de een het woord duurzaamheid met ‘lijden’ de ander met ‘geluk’? En hoe zit het met het genot van het kopen? Vloemans leest Epicures, Proust en Thoreau en probeert inzicht te geven in de verlangens die onze levens regeren. Zo komt hij tot nieuwe inzichten over vrije tijd, bezit, status en competitie.

€ 17,50

Bekijken >

8. 101 tips om geld te besparen

101 tips om geld te besparen

101 goed met geld tips is een leuk en inspirerend boek vol met praktische tips om slim met je geld om te gaan. Het bevat niet alleen praktische tips, maar ook adviezen om overzicht te houden op je geldzaken. En veel inspiratie om zelf keuzes te maken en prioriteiten te stellen in je uitgaven. Van de bekende huur- en zorgtoeslag, het verhuren van een kamer tot het verkopen van overtollig huisraad op Koninginnedag. Marieke Henselmans brengt de tips met humor en zonder te moraliseren. Het blijft tenslotte je eigen geld.

€ 17,90

Bekijken >

9. Een dubbeltje op zijn kant

Een dubbeltje op zijn kant

Hét boek bij het succesvolle tv-programma.Eindelijk is er het langverwachte boek Een dubbeltje op zijn kant. De twee kopstukken van dit RTL-4 programma, Annemarie van Gaal en John Williams, brengen hun jarenlange expertise nu in boekvorm. Heldere taal met duidelijke opdrachten. Zo helpen ze je op weg naar een schuldenvrij leven.Enkele succesvolle tips uit het boek om geld te besparen:- Verkoop ongebruikte spullen- Stop met roken- Kijk of je de auto weg kunt doen- Kijk of je recht hebt op (meer) toeslagen- Pas op voor dubbele verzekeringen- Zeg (een deel van) je abonnementen op- Pas op voor het 'doormodder-effect': als je schulden blijven oplopen, dan wordt je last onbeheersbaar.

€ 12,45

Bekijken >

10. Bespaar geld!

Bespaar geld!

BESPAAR GELD! Medio 2014 zit Nederland nog steeds in een economische crisis. En als iets blijkt uit vrijwel alle onderzoeken, dan is het dat we in slechtere tijden minder uitgeven. Vooral op grote uitgaven, zoals apparatuur, woninginrichting en de auto, wordt bezuinigd. Daarna volgen de dagelijkse boodschappen en kleding. De bespaartips in dit boek helpen u de hand op de knip te houden. De tips zijn samengesteld op basis van informatie van de Consumentenbond en het Nibud (Nationaal Instituut voor Budgetvoorlichting).

€ 15,99

Bekijken >