Geld besparen

Geld besparen onder de douche

Als je net als de meeste mensen vaak ’s ochtends doucht, sta je waarschijnlijk onbewust langer te douchen dan je zou willen. Je gedachten gaan alle kanten op en als je net wakker bent is zo’n warme douche het lekkerste dat er is.

Helaas wordt het douchewater in de meeste huishoudens verwarmd door een op een gas gestookte cv-ketel. En gas is een relatief dure bron van energie.

Als je naar je energierekening kijkt, zul je zien dat het grootste deel van de factuur betaald wordt aan gas.

Korter douchen kan daarom een enorme besparing opleveren. Dit is het makkelijkste als je gebruik maakt van een douchetimer die een alarm signaal geeft als de ingestelde tijd voorbij is.

Het maakt daarbij in eerste instantie niet uit op hoeveel minuten je hem insteld. Of het nou 5 of 15 minuten is, in de meeste gevallen sta je er zonder timer onbewust langer onder. En door een timer te zetten kom je er gemakkelijk achter hoe lang je ongeveer nodig hebt om te douchen. Vervolgens kan je zelf gaan testen met het aantal minuten en kan je jezelf uitdagen om een zo hoog mogelijke besparing te realiseren.

Douchetimers

Er zijn overigens diverse douchetimers verkrijgbaar, maar de meeste hebben een lage kwaliteit en houden het niet lang vol (die met zuignappen blijven vaak niet goed plakken). Je kan daarom beter een gewone kookwekker gebruiken, die gaat langer mee en is vaak nog goedkoper. Wij raden deze kookwekker aan. Deze heeft ook een magneet aan de achterkant, dus je kan hem eventueel aan een radiator of iets dergelijks ophangen.

Naast de besparing voor je eigen portemonnee, draag je zo ook nog eens bij aan een beter milieu.

Meer besparen op je energierekening

Wil je nog meer op je energierekening besparen, stap dan jaarlijks over naar een andere energieleverancier. Je profiteert dan telkens van een welkomstkorting en je kan de op dat moment goedkoopste leverancier kiezen. Vergelijk hier de huidige tarieven van alle energieleveranciers: Energieleveranciers vergelijken.

De populairste waterbesparende douchekoppen

Bijgewerkt: 27-01-2023 22:06

1. EcoRain™ Waterbesparende Douchekop - 50% Waterbesparend - Regendouche - 3 Sproeistanden - Hoge Druk - Betere Huid - Handdouche - Luxe Moderne Douchekop + GRATIS Waterfilter (voor Chloor en onzuiverheden) - Chrome

EcoRain™ Waterbesparende Douchekop - 50% Waterbesparend - Regendouche - 3 Sproeistanden - Hoge Druk - Betere Huid - Handdouche - Luxe Moderne Douchekop + GRATIS Waterfilter (voor Chloor en onzuiverheden) - Chrome

Een wellness gevoel ervaren tijdens het douchen? De EcoRain™ maakt het mogelijk! Deze waterbesparende douchekop heeft 3 fijne sproeistanden: Massage, Rain en Pulse. Deze standen zorgen ervoor dat jij elke keer weer een Luxe Home Spa creëert in jouw badkamer. En dat terwijl je 50% warm water bespaard – wat weer resulteert in 50% besparing op energie van warm water tijdens het douchen! 50% waterbesparend & hoge waterdruk De EcoRain™ Douchekop is de beste in haar soort! Deze douchekop bespaart tot 50% water en behoudt een hoge waterdruk, iets waar onze experts enorm trots op zijn. Bij de douchekop is een unieke techniek toegepast.

bol.com | 36,95 | bekijken >

2. GROHE QuickFix Vitalio Start 100 Waterbesparende Douchekop - Ø 10 cm - EcoJoy - 2 straalstanden - 27946000

GROHE QuickFix Vitalio Start 100 Waterbesparende Douchekop - Ø 10 cm - EcoJoy - 2 straalstanden - 27946000

Geef je douche een boost met deze handdouche uit de Vitalo Start 100 serie. Kies uit twee straalsoorten, de zomerse Rain straal of de krachtige Jet straal. Pak de straal die bij jouw bui past. De GROHE DreamSpray® techniek zorgt voor een perfecte waterverdeling over de sproeigaatjes en dankzij GROHE EcoJoy® verbruik je nooit meer dan 5,7 liter water per minuut. Door de duurzame chromen GROHE StarLight® beschermlaag is de handdouche een blikvanger in jouw badkamer. Ook na jaren van gebruik ziet de douche er nog als nieuw uit. Mede dankzij SpeedClean waardoor kalk geen kans krijgt en de siliconen ShockProof ring voor het geval je de douche toch een keer uit je hand laat glippen.

bol.com | 19,60 | bekijken >

3. MM Brands Waterbesparende Douchekop - Handdouche met Hoge druk - Regendouche Waterbesparend

MM Brands Waterbesparende Douchekop - Handdouche met Hoge druk - Regendouche Waterbesparend

Douchen met zachte stralen zorgt ervoor dat het sop op sommige plekken kan blijven zitten. Je vindt het niet zo prettig aanvoelen en je bent op zoek naar iets nieuws, iets unieks en iets gezonds? Dan is de draaiende douchekop van MM Brands met de krachtige turbostand absoluut jouw ding. Je krijgt er tegelijkertijd ook een gratis waterfilter bij voor een optimale upgrade. Uniek, krachtig en hoge druk Deze douchekop van MM Brands heeft een enorm krachtige straal die in een paar seconden al het zeep van je lichaam spoelt. Het afspoelen gaat dus snel en de turbo straal voelt erg prettig aan door haar 360 graden roterende bewegingen. Snel even dit fijne momentje pakken voor je afspraak.

bol.com | 24,95 | bekijken >

4. MM Brands Ionische Douchekop - Waterbesparende Douchekop - Handdouche met Hoge druk en Filter - Regendouche

MM Brands Ionische Douchekop - Waterbesparende Douchekop - Handdouche met Hoge druk en Filter - Regendouche

Waarschijnlijk heb je geen idee wat er allemaal uit de douchekop komt wanneer je heerlijk in de douche stapt en jezelf insopt. Ons douchewater kan je beladen met chemicaliën, waardoor je gezondheidsproblemen kan oplopen. Denk aan een droge of geïrriteerde huid of zelfs levensbedreigende ziektes. Deze ionische douchekop van MM Brands zorgt ervoor dat het water krachtig gereinigd wordt met 3 verschillende filter bolletjes. Daarnaast krijg je er als extra voordeel bij dat deze douchekop waterbesparend is. Behoud jouw gezondheid In tegenstelling tot andere douches, is onze gefilterde douchekop ontworpen met volledig natuurlijke bioactieve stenen.

bol.com | 20,00 | bekijken >

5. WITTS Douchekop - Waterbesparend - Hoge Kwaliteit - Handdouche ø 12cm - 6 Standen

WITTS Douchekop - Waterbesparend - Hoge Kwaliteit - Handdouche ø 12cm - 6 Standen

Ervaar het ultieme douchegevoel met deze waterbesparende Douchekop Witts! Het nemen van een douche wordt een ware beleving dankzij de zes standen op deze handdouche. Zin in een massage? Een stevige waterval op je rug? Of liever zachte regendruppels in je gezicht? Met de handdouche van Witts kan het allemaal.

bol.com | 29,90 | bekijken >

Lees ook: