Geld besparen

Geld besparen onder de douche

Als je net als de meeste mensen vaak ’s ochtends doucht, sta je waarschijnlijk onbewust langer te douchen dan je zou willen. Je gedachten gaan alle kanten op en als je net wakker bent is zo’n warme douche het lekkerste dat er is.

Helaas wordt het douchewater in de meeste huishoudens verwarmd door een op een gas gestookte cv-ketel. En gas is een relatief dure bron van energie.

Als je naar je energierekening kijkt, zal je zien dat het grootste deel van de factuur betaald wordt aan gas.

Korter douchen kan daarom een enorme besparing opleveren. Dit is het makkelijkste als je gebruik maakt van een douchetimer die een alarm signaal geeft als de ingestelde tijd voorbij is.

Het maakt daarbij in eerste instantie niet uit op hoeveel minuten je hem insteld. Of het nou 5 of 15 minuten is, in de meeste gevallen sta je er zonder timer onbewust langer onder. En door een timer te zetten kom je er gemakkelijk achter hoe lang je ongeveer nodig hebt om te douchen. Vervolgens kan je zelf gaan testen met het aantal minuten en kan je jezelf uitdagen om een zo hoog mogelijke besparing te realiseren.

Douchetimers

Er zijn overigens diverse douchetimers verkrijgbaar, maar de meeste hebben een lage kwaliteit en houden het niet lang vol (die met zuignappen blijven vaak niet goed plakken). Je kan daarom beter een gewone kookwekker gebruiken, die gaat langer mee en is vaak nog goedkoper. Wij raden deze kookwekker aan. Deze heeft ook een magneet aan de achterkant, dus je kan hem eventueel aan een radiator of iets dergelijks ophangen.

Naast de besparing voor je eigen portemonnee, draag je zo ook nog eens bij aan een beter milieu.

Meer besparen op je energierekening

Wil je nog meer op je energierekening besparen, stap dan jaarlijks over naar een andere energieleverancier. Je profiteert dan telkens van een welkomstkorting en je kan de op dat moment goedkoopste leverancier kiezen. Vergelijk hier de huidige tarieven van alle energieleveranciers: Energieleveranciers vergelijken.

De populairste waterbesparende douchekoppen

1. MM Brands Ionische Douchekop - Waterbesparende Douchekop – Handdouche met Hoge druk en Filter – Regendouche

MM Brands Ionische Douchekop - Waterbesparende Douchekop – Handdouche met Hoge druk en Filter – Regendouche

Waarschijnlijk heb je geen idee wat er allemaal uit de douchekop komt wanneer je heerlijk in de douche stapt en jezelf insopt. Ons douchewater kan je beladen met chemicaliën, waardoor je gezondheidsproblemen kan oplopen. Denk aan een droge of geïrriteerde huid of zelfs levensbedreigende ziektes. Deze ionische douchekop van MM Brands zorgt ervoor dat het water krachtig gereinigd wordt met 3 verschillende filter bolletjes. Daarnaast krijg je er als extra voordeel bij dat deze douchekop waterbesparend is.

Prijs: € 19,95

Bekijk deze douchekop

2. MM Brands Waterbesparende Douchekop – Handdouche met Hoge druk – Regendouche Waterbesparend

MM Brands Waterbesparende Douchekop – Handdouche met Hoge druk – Regendouche Waterbesparend

Douchen met zachte stralen zorgt ervoor dat het sop op sommige plekken kan blijven zitten. Je vindt het niet zo prettig aanvoelen en je bent op zoek naar iets nieuws, iets unieks en iets gezonds? Dan is de draaiende douchekop van MM Brands met de krachtige turbostand absoluut jouw ding. Je krijgt er tegelijkertijd ook een gratis waterfilter bij voor een optimale upgrade. Uniek, krachtig en hoge druk Deze douchekop van MM Brands heeft een enorm krachtige straal die in een paar seconden al het zeep van je lichaam spoelt.

Prijs: € 16,95

Bekijk deze douchekop

3. Levanda ionische douchekop waterbesparend met douchefilter met extra navulling – eco douchekop filter met 4 verschillende mineralen -waterbesparende douchekop hoge druk met natuurlijke mineraal filter

Levanda  ionische douchekop waterbesparend met douchefilter met extra navulling – eco douchekop filter met 4 verschillende mineralen -waterbesparende douchekop hoge druk met natuurlijke mineraal filter

De waterbesparende douchekop met ionische filter zorgt er direct voor dat je waterrekening omlaag gaat en je waterkwaliteit omhoog. De mineraal filter haalt ongewenste chemicaliën en vervuiling uit het water waardoor het water zachter voor je huid is. Zodat jij met een waar wellness fris gevoel uit de douche stapt. Het water dat bij ons uit de kraan komt is toch al heel erg schoon zou je denken. Dat klopt maar om het zo schoon te krijgen worden in de waterzuiveringsinstallaties een hoop chemicaliën gebruikt om vuil water weer schoon te krijgen en dit proces blijft zich herhalen met het gebruikte water dat weer de afvoer ingaat en zo hopen de restjes chemicaliën die achterblijven zich op.

Prijs: € 12,95

Bekijk deze douchekop

4. Tiger Valencia Handdouche - Douchekop Ø 8 cm - Tot 40% waterbesparend - 3 standen - Chroom

Tiger Valencia Handdouche - Douchekop Ø 8 cm - Tot 40% waterbesparend - 3 standen - Chroom

Om je waterverbruik naar beneden te krijgen hoef je niet minder te douchen of de hele badkamer te verbouwen. Vervang je handdouche voor deze Eco versie van Tiger en bespaar tot 40% water. Wees verrast over de hoeveelheid water je als huishouden per jaar kunt besparen. Deze Valencia douchekop doucht net zo fijn en geeft geen verschil qua comfort vergeleken met een gewone douchekop. Met de ronde regelplaat is te kiezen uit 3 verschillende waterstralen. Kies voor een heerlijke massage na het sporten, bruisend wakker worden of lekker afspoelen met een volle straal.

Prijs: € 19,95

Bekijk deze douchekop