Geld besparen

Geld besparen onder de douche

Als je net als de meeste mensen vaak ’s ochtends doucht, sta je waarschijnlijk onbewust langer te douchen dan je zou willen. Je gedachten gaan alle kanten op en als je net wakker bent is zo’n warme douche het lekkerste dat er is.

Helaas wordt het douchewater in de meeste huishoudens verwarmd door een op een gas gestookte cv-ketel. En gas is een relatief dure bron van energie.

Als je naar je energierekening kijkt, zal je zien dat het grootste deel van de factuur betaald wordt aan gas.

Korter douchen kan daarom een enorme besparing opleveren. Dit is het makkelijkste als je gebruik maakt van een douchetimer die een alarm signaal geeft als de ingestelde tijd voorbij is.

Het maakt daarbij in eerste instantie niet uit op hoeveel minuten je hem insteld. Of het nou 5 of 15 minuten is, in de meeste gevallen sta je er zonder timer onbewust langer onder. En door een timer te zetten kom je er gemakkelijk achter hoe lang je ongeveer nodig hebt om te douchen. Vervolgens kan je zelf gaan testen met het aantal minuten en kan je jezelf uitdagen om een zo hoog mogelijke besparing te realiseren.

Douchetimers

Er zijn overigens diverse douchetimers verkrijgbaar, maar de meeste hebben een lage kwaliteit en houden het niet lang vol (die met zuignappen blijven vaak niet goed plakken). Je kan daarom beter een gewone kookwekker gebruiken, die gaat langer mee en is vaak nog goedkoper. Wij raden deze kookwekker aan. Deze heeft ook een magneet aan de achterkant, dus je kan hem eventueel aan een radiator of iets dergelijks ophangen.

Naast de besparing voor je eigen portemonnee, draag je zo ook nog eens bij aan een beter milieu.

Meer besparen op je energierekening

Wil je nog meer op je energierekening besparen, stap dan jaarlijks over naar een andere energieleverancier. Je profiteert dan telkens van een welkomstkorting en je kan de op dat moment goedkoopste leverancier kiezen. Vergelijk hier de huidige tarieven van alle energieleveranciers: Energieleveranciers vergelijken.