Geld besparen

Wakker worden! Ben jij onbewust een slaper?

Grote bedrijven die maandelijks geld bij jou incasseren, hebben een interessant verdienmodel waar jij van kan profiteren.

Neem bijvoorbeeld een energiemaatschappij die jou met een hele hoge korting en een cashback probeert binnen te halen als klant. Door jou het eerste jaar 300 welkomstkorting te geven, maken ze een flink verlies zou je zeggen.

Maar niets is minder waar. Zulke bedrijven kijken niet naar wat ze het eerste jaar aan je verdienen, maar wat ze over een langere tijd aan je kunnen verdienen. De zogenoemde Customer Lifetime Value. Die bedrijven weten namelijk dat de meeste mensen nadat ze klant zijn geworden, niet snel overstappen naar een andere maatschappij. Dat komt omdat de meeste mensen niet houden van veranderen en ze denken dat overstappen lastig is.

Deze bedrijven hebben zelfs een naam voor dit soort klanten. Ze worden “slapers” genoemd. En slapers zijn een hele winstgevende groep klanten, omdat ze zelfs na een jaarlijkse tariefverhoging bij hun huidige leverancier blijven.

Het mooie is dat als jij je eenmaal bewust bent van deze strategie, je als klant van deze bedrijven er een groot voordeel voor jezelf uit kan halen. Niet alleen profiteer je jaarlijks van een welkomstbonus, ook de tarieven waarmee voor het eerste jaar geadverteerd wordt, zijn vaak vele malen voordeliger dan je huidige tarief.

Dus ben jij onbewust een slaper geworden? Hopelijk ben je je dan nu bewust van de mogelijke besparingen.

Denk bijvoorbeeld aan je smartphone abonnement.
Vergelijk alle sim-only aanbiedingen en stap over

Of je energieleverancier.
Vergelijk hier alle energieleveranciers en stap over

Of je TV, internet en telecom abonnement.
Vergelijk en bespaar op alles-in-één aanbiedingen

Of je spaarrekening.
Vergelijk spaarrentes en stap over

Of je zorgverzekering.
Vergelijk zorgverzekeringen en stap over

Of je auto verzekering.
Vergelijk autoverzekeringen en stap over

Vergeet ook niet te kijken naar je sportschool abonnement en andere abonnementen. Misschien kan je daar ook goedkopere alternatieven voor vinden. Of als je er eigenlijk toch geen gebruik van maakt, gewoon opzeggen. Lees ook: Stop je abonnementen en bespaar tientallen euro’s