Boeken

Corona-geldstress onder controle met concrete tips en krachtige verhalen

Door de coronacrisis, de inflatie en de hoge energierekeningen neemt het aantal mensen met geldproblemen fors toe. Ruim één op de drie huishoudens kan de maandelijkse vaste lasten niet meer betalen. Ook ondernemers en zzp’ers vrezen voor hun inkomsten vanwege de oplopende (corona)schulden. Zelfs werknemers met een 40-urige werkweek komen financieel in de knel.

Schone Lei vertelt schrijnende, maar ook hoopvolle verhalen over huishoudens, werknemers en ondernemers met forse (corona)schulden. Het boek staat boordevol praktische tips om geld te besparen en schulden af te betalen, om zo snel mogelijk weer met een schone lei te starten. Het boek leert je ook hoe je verborgen geldstress bij anderen herkent. Zodat je als naaste, collega of werkgever eerder kan ingrijpen en kan helpen met oplossingen.

Zelf belandde Sandra, destijds horecaondernemer, door één verkeerde beslissing 12 jaar in de schulden. Sindsdien weet ze alles over ‘het minnelijk traject’, budgetteren en het taboe dat heerst op het hebben van schulden. Vijf jaar geleden kon ze weer starten met een schone lei.

Doevendans maakt korte metten met het taboe dat heerst rondom schulden. Dat zorgt er immers voor dat mensen steeds dieper in de financiële problemen raken. Ze kaart ook de misstanden aan in de ‘schuldenindustrie’. Want het hebben van schulden mag geen verdienmodel zijn van geraffineerde bewindvoerders en andere instanties die kwetsbaren ‘helpen’ om uit de schulden te komen.

Bijgewerkt: 18-07-2024

1. Schone Lei de corona uitgave

Schone Lei de corona uitgave

Dit boek biedt krachtige verhalen en concrete tips om uit de geldzorgen te komen. Deze speciale corona uitgave heeft extra hoofdstukken gericht op corona, energiearmoede, werknemers met geldstress en ondernemers. Nog meer tips en nog meer handvatten. 'Dit boek moest er gewoon komen. Er moest toch iets positiefs komen uit alle hoofdpijn. Het zat altijd al in mijn hoofd. Toch durfde ik het niet op te schrijven, totdat ik alles had afbetaald. Ik schaamde mij ervoor. Een onderneming starten én falen gaf mij het gevoel dat ik een mislukking was. as. Na het afbetalen sprak ik er veel makkelijker over.

€ 10,90

Bekijken >