Boeken

Week van het Geld: “Leer te lachen om geld; die ontspanning geeft rust”

‘Moneyfulness’ is de titel van het Engelstalige boek dat auteur Michael Keet uit Heeze in de Week van het Geld in Eindhoven lanceert. Met Moneyfulness laat Keet zien welke stappen je kunt zetten om je houding en gedrag met geld te verbeteren. Het eerste exemplaar overhandigt de auteur op 28 maart aanstaande aan Mo Hersi, die tevens de Money Makeover op humoristische wijze vorm geeft. Hersi: “Mensen, leer te lachen om geld; die ontspanning brengt je rust.” Keet vult aan: “Rust is belangrijk in tijden waarin het Coronavirus voor zoveel onrust zorgt, voor velen ook financiële onrust.”

In zijn workshops en trainingen komt auteur Michael Keet veel mensen tegen die een lastige relatie met geld hebben of een tekort aan geld en daar iets aan willen doen. “Eerder sprak ik al veel mensen vanuit mijn positie als financieel specialist. Het viel me op dat veel mensen een verstoorde relatie met geld hebben.” Uit cijfers blijkt dat 72 procent van de Amerikanen geldstress hebben. “In Nederland zal het niet zo anders zijn. En nu des te meer, met deze Coronacrisis.”

Geld is volgens Keet de grootste stressveroorzaker ter wereld. “Of je nu van geld houdt of het haat, je hebt het altijd nodig. Met mijn boek Moneyfulness wil ik je leren leven met geld, zowel het praktisch rekenen met geld als je mindset en je geldgedrag. Het praktisch rekenen en de mindset horen bij elkaar als lichaam en ziel.” Keet kreeg als Nederlander een boekencontract in de Verenigde Staten aangeboden. “Dat is best bijzonder”, beaamt Keet, “zeker omdat mijn naam daar nog niet gevestigd is als auteur.”

Week van het Geld

Op 28 maart, middenin de Week van het Geld, wil Keet de deelnemers aan de Money Makeover tot ander inzichten over geld laten komen. De inspirerende comedian Mo Hersi voorziet de online workshop Money Makeover van persoonlijk commentaar. Hersi: “Als mensen wat meer ontspannen met geld om zouden gaan, of er zelfs om zouden lachen, zou dat al zo veel meer rust geven…” Gedurende deze dag geeft Hersi op komische wijze invulling aan de Money Makeover en neemt hij het eerste exemplaar van het boek Moneyfulness in ontvangst.

“Geld is de wortel van alle kwaad”

Deze uitspraak komt wereldwijd, in vrijwel alle talen, voor, ontdekte Keet toen hij zijn boek Moneyfulness schreef. “Afgelopen zomer vertelde deelneemster Karin in mijn workshop dat zij geen goede relatie met geld had. Ze had er te weinig van en wilde weten waarom. In een oefening kwam naar voren dat zij de sterke overtuiging had dat geld de wortel van alle kwaad was. Samen zijn we op zoek gegaan naar de oorsprong van deze overtuiging. Het bleek dat haar moeder ook sterk overtuigd was van deze uitspraak en dit altijd meldde als er iets slechts in de wereld gebeurde waar direct of indirect geld bij betrokken was.” Keet licht toe: “Uitspraken en negatieve overtuigingen over geld blijven vaak generaties lang in gebruik. En dat is echt zonde én niet nodig.” Keet daagde haar uit om te onderzoeken hoe mensen geld inzetten om de wereld mooier te maken. “Karin was blij dat ze haar persoonlijke belemmerende overtuiging had ontkracht en nu de positieve kant van geld in kon zien. Iedereen kan – net als deelneemster Karin – leren leven mét geld.”

Aanmelden

Het eerste exemplaar overhandigt auteur Michael Keet aan Mo Hersi in de Week van het Geld aan Mo Hersi. Geïnteresseerden die ook een Money Makeover willen, kunnen zich aanmelden via https://moneyfulness.me/money-makeover/, de Money Makeover is in twee blokken. Het eerste blok is van 10.00 tot 12.00 uur en het tweede blok is van 14.00 tot 16.00 uur. Machiel Keet en Mo Hersi zijn samen op 28 maart in de weer om deelnemers een mooie Money Makeover te geven. In verband met het Coronavirus is het alleen mogelijk om vanuit huis via een livestream deel te nemen aan de Money Makeover.

10 Procent van alle inkomsten doneert Michael Keet elk jaar aan goede doelen die de armoede bestrijden. Keet: “Elke keer dat ik een Money Makeover of workshop geef, kiezen we met de deelnemers een goed doel uit.”

Bekijk het boek Moneyfulness op Bol.com:

Lees ook: