Affiliate marketing Geld verdienen

Geld verdienen met affiliate marketing

Heb je een website, webshop, blog of een goedlopend Youtube-kanaal? Dan is het wellicht interessant om affiliate marketing toe te passen om zo (extra) geld te verdienen.

Wat is affiliate marketing?

Geld verdienen met affiliate marketingAffiliate marketing is een vorm van performance based marketing. Bij affiliate marketing wordt er een overeenkomst aangegaan door een publisher (iemand met bijvoorbeeld een blog) en een merchant (adverteerder). De afspraken kunnen onderling worden gemaakt, maar vaak zit er nog een platform tussen die (onpartijdig) bemiddelt en op een zeer laagdrempelige manier de aanmeldingen en betalingen verzorgt.

In de basis gaat het erom dat je als publisher de merchant en haar producten gaat promoten. Je verwijst bezoekers van jouw website naar de website van de merchant met als doel dat de bezoeker daar vervolgens iets koopt. Waar er in de begintijden nog vaak betaald werd op basis van het aantal bezoekers die werden doorverwezen (cpc) wordt er nu voornamelijk gewerkt met percentages en vaste vergoedingen op basis van een daadwerkelijke aankoop of lead (cps/cpa).

Bekende affiliate netwerken

De grootste en bekendste affiliate netwerken in Nederland zijn Daisycon en Tradetracker. Vooral Tradetracker heeft een hele gebruiksvriendelijke gebruikersinterface waar je heel makkelijk merchants kan vinden die bij jou passen.

Wil je vooral digitale producten zoals ebooks promoten, dan is PayPro een absolute aanrader.

Ben je op zoek naar een internationaal affiliate netwerk dan is CJ.com een interessante. Ook kan je je aanmelden bij Viglink. Via een script dat je eenmalig op je website zet, zorgen zij ervoor dat iedere link die naar een andere website verwijst wordt omgezet in een affiliate link die mogelijk geld oplevert. Vervolgens heb je er dus helemaal geen omkijken naar.

Lees ook: Het verdienmodel voor het opbouwen van een passief inkomen

De voordelen van affiliate marketing

De voordelen van affiliate marketing zijn enorm. Ja kan namelijk heel gemakkelijk geld verdienen met je website, blog of webshop zonder gedoe met verzenden, inkopen en voorraden die blijven liggen.

Je kunt direct starten met het promoten van producten die jij toch al aan anderen aanbeveelt. Maar nu verdien je er ook aan.

Met producten die passen bij jouw doelgroep kan je jouw bezoekers nog meer waarde bieden door producten te promoten waarmee zij geholpen worden. Ben je bijvoorbeeld personal trainer en heb je een website, dan kun je via jouw website heel makkelijk fitness artikelen en voedingssupplementen promoten. Iedere keer dat iemand die jij hebt doorverwezen dan ook iets koopt, krijg jij een vergoeding.

Die vergoedingen beginnen vaak al bij 5% van het aankoopbedrag en kunnen heel hoog oplopen. Dat kan dus een leuke bijverdienste zijn of als je het goed doet kan je er flink aan verdienen. Er zijn daarom ook veel bloggers en vloggers die hiermee een (meer dan) volwaardig inkomen genereren.

Het aanmelden als publisher gratis, dus het is zeker het proberen waard.

beginnen met affiliate marketing

Beginnen met Affiliate Marketing (gratis e-book)

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang dit e-book nu tijdelijk gratis.


Leer hoe je een succesvolle affiliate website bouwt waarmee je structureel geld verdient. Ontdek hoe jij affiliate marketing inzet op een manier die leuk, leerzaam én lucratief is voor jou.


De voordelen van affiliatie marketing:

  • Veiligste manier om online geld te verdienen
  • Verdienmodel met de minste opstartkosten
  • Werken waar en wanneer je wilt
  • Financiële vrijheid

Ontvang het beste stappenplan voor jouw eerste affiliate website.


In dit e-book leer je:
  • Hoe je in 15 stappen een volledige affiliate website bouwt (zonder enige ervaring)
  • Hoe je veel bezoekers naar je website krijgt
  • Hoe je succesvol producten van adverteerders promoot

Lees ook: