Films, documentaires en series Geld verdienen

De 30 beste films over geld verdienen

Op zoek naar inspiratie en entertainment in één? Dan ben je hier aan het juiste adres! Ontdek onze zorgvuldig samengestelde top 30 lijst van de meest boeiende en inzichtelijke films over geld verdienen. Deze films bieden niet alleen een aangenaam tijdverdrijf, maar kunnen je ook financieel wijzer maken. Van dramatische verhalen over het najagen van rijkdom tot inspirerende biografieën van succesvolle ondernemers, onze selectie omvat een breed scala aan genres en perspectieven. Duik in de wereld van financiële intriges, slimme investeringen en meeslepende succesverhalen. Kijk, leer en laat je motiveren door deze fascinerende films over geld verdienen!

Bijgewerkt: 24-02-2024 11:55

Glengarry Glen Ross

Glengarry Glen Ross

Ricky Roma (Al Pacino), Shelley Levene (Jack Lemmon), George Aaronow (Alan Arkin) en Dave Moss (Ed Harris) zijn verkopers bij een makelaarskantoor in onroerend goed. Niets gaat hen te ver in hun werk, want de topverkoper krijgt van het bedrijf een Cadillac, terwijl de slechtsten worden ontslagen. Afgunst, haat, agressie en wantrouwen maken zich meester van het kantoor. Dave en George smeden een plan om de adressen van de beste klanten in handen te krijgen. Wanneer blijkt dat er ingebroken is in het kantoor en de adressen zijn gestolen, krijgt een detective de opdracht om uit te zoeken wie de schuldige is.

bol.com: € 59,90 | bekijken >

Wall Street 1 & 2 (Blu-ray)

Wall Street 1 & 2 (Blu-ray)

Wall Street In deze meeslepende blik achter de schermen van het grote geld in de jaren '80 wordt een ambitieuze jonge effectenmakelaar wordt verlokt tot de illegale, lucratieve wereld van bedrijfsspionage wanneer hij wordt overgehaald door de macht, status en financiele genialiteit van de Wall Street legende Gordon Gekko. Wanneer hij hem eindelijk ontmoet wordt Fox meegetrokken in de wereld van yuppies, duistere deals, geld en vrouwen. Maar al snel komt hij tot de ontdekking dat die plotselinge rijkdom een te hoge tol eist.

bol.com: € 34,95 | bekijken >

American Psycho

American Psycho

Patrick Bateman is het prototype snelle Wall Street jongen die het helemaal heeft gemaakt. Zijn uiterlijk is tot in het extreme geperfectioneerd. Hij maakt zich dan ook drukker om zijn visitekaartes dan om de mensen die hij regelmatig en meestal zonder reden afslacht. Moorden doet hij bij voorkeur thuis, ondertussen zijn favoriete popmuziek draaiend en daar glimlachend over filsoferend. Patrick bateman is een monster, maar zit daar zelf niet mee. De sameleving ogenschijnlijk ook niet, want met de politie krijgt hij geen moment te maken. Wel met een nieuwsgierige detective.

bol.com: € 15,99 | bekijken >

Wolf Of Wall Street (Blu-ray)

Wolf Of Wall Street (Blu-ray)

Oscarwinnaar Martin Scorsese verfilmde met Leonardo DiCaprio in de hoofdrol de bizarre bestseller van voormalig multimiljonair Jordan Belfort. Een verbijsterend verhaal over decadentie, hebzucht, totale gekte en hoe een steenrijke twintiger jarenlang 'king of the world' kon zijn. In '87 geïntroduceerd in de wereld van het snelle geld door de gehaaide beurshandelaar Mark Hanna, start Belfort op zijn 26e zijn eigen firma Stratton Oakmont. Al snel verdient hij bijna een miljoen dollar. Per week. Zijn tomeloze ambitie leidt tot een gestoord leven vol bedrog, doorgesnoven prostituees, overdadige diners, uitzinnige feesten, peperdure bolides en bergen coke.

bol.com: € 8,72 | bekijken >

American Made (DVD)

American Made (DVD)

Tom Cruise en Doug Liman (regisseur van Edge of Tomorrow) vertellen samen het adembenemende en spectaculaire verhaal van de piloot Barry Seal (Tom Cruise) die in de jaren tachtig voor de CIA aan de slag gaat maar tegelijkertijd een dubbelleven leidt als drugskoerier voor Pablo Escobar. American Made is gebaseerd op de bizarre en waargebeurde belevenissen van deze piloot; een ritselaar die onverwachts door de CIA gerekruteerd wordt om één van de grootste geheime operaties in de Amerikaanse geschiedenis uit te voeren.

bol.com: € 9,99 | bekijken >

Lord of War (2DVD) (Special Edition)

Lord of War  (2DVD) (Special Edition)

Yuri, een sluwe wapenhandelaar die zich door list en bedrog naar de top heeft gewerkt, is altijd iedereen een stap voor: de wet, meedogenloze concurrenten en onbetrouwbare klanten. Maar nu, na jaren van kogels ontwijken en schimmige deals met internationale oorlogsvoerders, staat hij oog in oog met zijn grootste vijand: zijn eigen geweten.

bol.com: € 8,05 | bekijken >

Molly's Game

Molly's Game

MOLLY'S GAME is the true story of Molly Bloom a beautiful, young, Olympic-class skier who ran the world's most exclusive high-stakes poker game for a decade before being arrested in the middle of the night by 17 FBI agents wielding automatic weapons. Her players included Hollywood royalty, sports stars, business titans and finally, unbeknownst to her, the Russian mob. Her only ally was her criminal defence lawyer Charlie Jaffey, who learned that there was much more to Molly than the tabloids led us to believe. English subtitles

bol.com: € 9,29 | bekijken >

Company Men (DVD)

Company Men (DVD)

Bobby Walker heeft het prima voor elkaar. Goeie baan, nog beter salaris, mooie vrouw en lieve kinderen. Plus een Porsche in de garage. De economische crisis voltrekt zicht in een andere wereld, niet in de zijne. Dan reorganiseert zijn werkgever en veranderen hij en zijn collega’s Phil and Gene van de één op de andere dag in kansarme werklozen. Hun rol als man, echtgenoot en vader moet helemaal opnieuw ingevuld worden. In het nieuwe bestaan van Bobby zit hij opeens aan tafel met carrièrecoaches, moet hij zijn geliefde auto verkopen en schiet hij tekort als timmermanshulp van zijn zwager.

bol.com: € 5,09 | bekijken >

Billionaire Boys Club (DVD)

Billionaire Boys Club (DVD)

Joe Hunt is een excellente student wiskunde, zijn vriend Karny heeft veel prestigieuze vrienden. Samen overtuigen ze hun ex-klasgenoten van de Harvard School for Boys om te investeren in een ambitieus project: de Billionaire Boys Club. Dankzij het initiële succes en hun uitbundige levensstijl, worden de twee direct grote sterren in de sociale scene van Los Angeles. Maar achter de façade dwingen mislukte investeringen en fraude hen steeds meer tot criminele noodoplossingen. Kunnen ze de crisis nog afwenden of gaan ze mee ten onder met hun ambitieuze project?

bol.com: € 9,25 | bekijken >

Jobs

Jobs

Ashton Kutcher kruipt in de huid van de iconische ondernemer Steve Jobs, de man achter het succesvolle Apple. In JOBS volgen we het leven van Steve vanaf het moment dat hij stopt met de universiteit en uitgroeit tot de oprichter van één van de grootste en bekendste technologiemerken van de wereld. Jobs (Kutcher) groeit op in San Francisco en is vanaf kleins af aan gek van technologie. Na de middelbare school leert hij Steve Wozniak kennen. De mannen delen de liefde voor innovaties en computers en besluiten gezamenlijk Apple Computer op te richten.

bol.com: € 7,95 | bekijken >

The Social Network, The

The Social Network, The

Waargebeurd verhaal over Mark Zuckerberg, oprichter van Facebook en de jongste miljardair uit de geschiedenis. Eisenberg speelt Facebook CEO Mark Zuckerberg, Timberlake vertolkt de rol van Sean Parker, één van de mede-oprichters van Napster die oprichtend voorzitter van Facebook werd, en Garfield kruipt in de huid van Eduardo Saverin, de mede-oprichter van Facebook die in een financieel conflict verwikkeld raakte met Zuckerberg.

bol.com: € 4,10 | bekijken >

Arbitrage

Arbitrage

Robert Miller is topman van een financieel imperium en pater familias van een ogenschijnlijk gelukkige familie. Hij lijkt alles te hebben – geld, macht, een prachtige vrouw en een getalenteerde dochter, die in zijn bedrijf werkt Maar achter de schermen zit Robert diep in de schulden en moet hij zijn bedrijf verkopen voordat de lijken uit de kast komen. Zijn besluit om een weekendje te ontsnappen met zijn maîtresse, de mooie kunstenares Julie Côte (Laetitia Casta), brengt hem nog dieper in de problemen.

bol.com: € 9,49 | bekijken >

Ocean's eleven

Ocean's eleven

De vakkundigheid van Oscar-winnend regisseur Steven Soderbergh in combinatie met een stel steracteurs levert genoeg power om de hele boulevard van Las Vegas te verlichten in deze klassieke gangsterkomedie. George Clooney speelt Danny Ocean, leider van een slimme bende die een knap staaltje uit wil halen: het gelijktijdig beroven van drie casino's in Las Vegas – die allemaal het eigendom zijn van een magnaat die een relatie heeft met de ex-vrouw van Danny. Een valsspeler, een zakkenroller, een blackjackdealer, een fraudeur en anderen, elk met hun eigen rol, doen mee met Danny. En jij?

bol.com: € 12,50 | bekijken >

Catch Me If You Can (Blu-ray)

Catch Me If You Can (Blu-ray)

Hij doet zich voor als arts, hoogleraar, advocaat en piloot, en niemand twijfelt ooit aan zijn kunnen. Maar intussen licht Frank, amper twintig jaar oud, iedereen op en verdwijnt hij keer op keer zonder een spoor achter te laten. Tot de politie een internationale klopjacht opent. Catch Me If You Can is het bizarre, ongelooflijke, maar waar gebeurde verhaal van Frank Abagnale, een valsmunter en meesteroplichter die voor zijn 21ste al voor miljoenen dollars aan valse cheques uitschreef en het geld vervolgens weer even gemakkelijk uitgaf.

bol.com: € 22,99 | bekijken >

American Hustle

American Hustle

American Hustle is de nieuwste film van Oscar genomineerd regisseur David O. Russell (Silver Linings Playbook) over de befaamde Abscam undercoveroperatie van de FBI eind jaren '70. Irving Rosenfeld is een briljante oplichter die samen met zijn sluwe Britse partner en minnares Sydney Prosser wordt gedwongen om te werken voor de losgeslagen FBI-agent Richie DiMaso. DiMaso introduceert ze in de gevaarlijke maar betoverende wereld van de 'power brokers' en de maffia.

bol.com: € 11,99 | bekijken >

Speelfilm - Dirty Rotten Scoundrels

Speelfilm - Dirty Rotten Scoundrels

'Een avontuur waar je hardop om moet lachen. Een feest om naar te kijken!' - The New York Times. De een heeft een beschaafde en galante oplichtersact bedacht. De ander heeft...een act. In deze schitterende komedie zijn Steve Martin en Michael Caine een stel Diry Rotten Scoundrels die de Franse Riviera onveilig maken. Fredy Benson (Martin) is een oplichter die in Europa geen kans onbenut laat om anderen geld te ontfutselen. Lawrence Jamieson (Caine) daarentegen is een onberispelijk geklede en welgemanierde oplichter voor wie het oplichten een kunstvorm is.

bol.com: € 21,49 | bekijken >

Blow

Blow

Dit is de blu-ray van Blow

bol.com: € 33,90 | bekijken >

Cdr80840 Moneyball

Cdr80840 Moneyball

Moneyball is een DVD.

bol.com: € 9,99 | bekijken >

The Secret Of My Success [DVD]

The Secret Of My Success [DVD]

Michael J. Fox stars in this comedy drama. Brantley Foster (Fox) comes to the big city from Kansas to work in the post room of his uncle's multi-million dollar corporation. He uses his ingenuity to propel himself up the corporate ladder and pick up on a number of corporate secrets. On his dramatic climb through the ranks he falls in love with a fellow executive (Helen Slater) who is having an affair with the boss. Meanwhile, the boss's wife has taken a bit of a shine to young Brantley...

bol.com: € 11,49 | bekijken >

Speelfilm - Pursuit Of Happyness (2006)

Speelfilm - Pursuit Of Happyness (2006)

The Pursuit of Happyness is het inspirerende, waargebeurde verhaal over het leven van Chris Gardner. Het leven van Chris Gardner (Will Smith) bestaat uit onbetaalde rekeningen en onverkoopbare handel. Wanneer zijn vrouw hem verlaat, moet hij hun vijfjarige zoontje Christopher (Jaden Smith) alleen opvoeden. Chris zet alles op alles om voor een betere toekomst te zorgen. Zonder een inkomen kan hij echter niet voorkomen, dat ze uit hun appartement worden gezet en gedwongen worden te slapen in tehuizen voor daklozen.

bol.com: € 6,43 | bekijken >

Movie - Trading Places

Movie - Trading Places

Trading Places is een DVD.

bol.com: € 13,99 | bekijken >

MIDDLE MEN

MIDDLE MEN

Zakenman Jack Harris heeft een perfect leven opgebouwd door problemen van anderen op te lossen. Dan ontmoet hij Wayne en Buck, twee idiote genieën met een extravagant plan om miljoenen te verdienen via het internet. Als Jack hen helpt hun onderneming te lanceren begint het geld binnen te stromen. Jack, die plotseling omringd is door geld, de georganiseerde misdaad en de FBI, houdt zichzelf voor de gek door te geloven dat hij zijn handen schoon houdt in een smerig zaakje. Middle Men, een film die geïnspireerd is op gebeurtenissen die haast te bizar, hilarisch en gevaarlijk zijn om waar te zijn, is een buitensporig verhaal over seks, misdaad.. en bergen geld!

bol.com: € 9,29 | bekijken >

Scarface (1932/1983)

Scarface (1932/1983)

Scarface (1932) / Scarface (1983) DVD

bol.com: € 29,84 | bekijken >

War Dogs

War Dogs

Twee jonge twintigers (Jonah Hill en Miles Teller) wonen in Miami Beach tijdens de oorlog in Irak en verdienen maximaal aan een obscuur overheidsinitiatief waarmee kleine ondernemingen op aanbestedingen van het Amerikaanse leger kunnen bieden. Ze beginnen klein, maar al snel gaan ze grof geld verdienen en een luxeleventje leiden. Wanneer de twee vrienden een deal binnenhalen voor 300 miljoen dollar voor het bewapenen van het Afghaanse leger, komen ze in de problemen. Ineens doen ze zaken met een aantal duistere figuren en met de Amerikaanse overheid.

bol.com: € 12,45 | bekijken >

Speelfilm - Office Space

Speelfilm - Office Space

Mike Judge schreef en regisseerde dit hilarische verhaal, waarin kantoorklerken op onnavolgbare wijze in opstand komen tegen hun hebberige baas. Niet in staat om weer zo'n geestdodende dag te doorstaan bij Initech Corporation, slaat "beeldschermslaaf" Peter Gibbons door... en besluit om z´n werk zó slecht te doen, dat hij wel ontslagen moet worden. Gewapend met een ontspannen houding en een nieuwe sexy vriendin, is hij al snel een meester in de kunst van het verwaarlozen van zijn werk.

bol.com: € 16,99 | bekijken >

GoodFellas (Blu-ray)

GoodFellas (Blu-ray)

De hereniging van Martin Scorsese, één van 's werelds meest getalenteerde en gerespecteerde regisseurs, met tweevoudig Oscar-winnaar Robert De Niro in GoodFellas, resulteerde in één van de meest aangrijpende films van het jaar. De film is gebaseerd op het waargebeurde verhaal van de bestseller Wiseguy van Nicholas Pileggi en wordt gedragen door een swingende soundtrack vol rock- en pop-oldies. GoodFellas raakte zowel bij de critici als bij het grote publiek een gevoelige snaar. De New York, Los Angeles en National Society of Critics noemden GoodFellas de beste film van 1990.

bol.com: € 14,60 | bekijken >

Lees ook: