Boeken Geld verdienen

De 9 beste boeken over Geld Verdienen

Of het nu is om de huur te betalen, niet meer te hoeven werken of om volledige financiële vrijheid te ervaren we zijn allemaal wel eens op zoek naar tips om geld te verdienen.

Als je enkele van de hieronder vermelde boeken hebt gelezen, zullen je toekomstige inkomsten waarschijnlijk honderdduizenden, zo niet miljoenen euro’s hoger zijn dan wanneer je dat niet doet. De aanbevelingen in deze boeken zijn zo goed dat de ROI van de tijd die je erin steekt exponentieel zal toenemen.

Er zijn letterlijk miljarden euro’s verdiend vanwege de aanbevelingen in deze boeken. Er zijn duizenden bestsellers geschreven in de afgelopen 70 jaar. Het lezen van slechts enkele van deze boeken is daarom een uitzonderlijk goed gebruik van je tijd!

1. Rich Dad Poor Dad

Rich Dad Poor DadRich Dad Poor Dad is Robert’s verhaal van opgroeien met twee vaders – zijn echte vader en de vader van zijn beste vriend, zijn rijke vader – en de manieren waarop beide mannen zijn gedachten over geld en beleggen vormgaven.

Het boek ontkracht de mythe dat je een hoog inkomen moet verdienen om rijk te worden en legt het verschil uit tussen werken voor geld en het laten werken van je geld.
Bekijk op bol.com

2. De intelligente belegger

De intelligente beleggerDe klassieker ‘De intelligente belegger’ uit 1949 wordt zelfs na ruim 65 jaar nog steeds geprezen als de bijbel die iedere belegger gelezen moet hebben. De filosofie van Benjamin Graham heeft zich door de jaren heen keer op keer bewezen – hij behoedt beleggers voor kostbare fouten en leert ze een succesvolle langetermijnstrategie te ontwikkelen.

Omdat Graham niet vertelt wélke aandelen je zou moeten kopen, maar juist een effectieve manier van denken en handelen aanleert, is het boek nog steeds verbazingwekkend actueel.

Bekijk op bol.com

3. Unshakeable

UnshakeableNa het interviewen van vijftig van ‘s werelds grootste financiële geesten en het schrijven van de nummer 1 New York Times-bestseller Money: Master the Game, komt Tony Robbins terug met een stapsgewijs boek, dat je meeneemt op een reis om je financiële leven te transformeren en je pad naar financiële vrijheid te versnellen. Ongeacht je salaris, je levensfase of wanneer je bent begonnen, dit boek biedt je de tools om je financiële doelen sneller te bereiken dan je ooit voor mogelijk had gehouden.

Robbins, die meer dan vijftig miljoen mensen uit 100 landen heeft gecoacht, is de nummer 1 levens- en businessstrateeg ter wereld. In dit boek werkt hij samen met Peter Mallouk, de enige man in de geschiedenis die gedurende drie opeenvolgende jaren door Barron’s is verkozen tot de nummer 1 financieel adviseur in de VS. Samen onthullen ze hoe je “Unshakeable” kunt worden – iemand die niet alleen een ware gemoedsrust kan handhaven in een wereld van enorme onzekerheid, economische volatiliteit en ongekende verandering, maar die kan profiteren van de angst die zoveel mensen immobiliseert.

Bekijk op bol.com

4. Think and Grow Rich

Think and Grow RichThink and Grow Rich is de klassieker der klassiekers op het gebied van persoonlijke ontwikkeling en succes. De waarheden en wijsheden die Napoleon Hill beschrijft zijn tijdloos, de wetten en regels zijn universeel. Dit boek neemt je stapsgewijs mee in de strategie die miljoenen mensen een fortuin heeft opgeleverd, maar die bovenal de formule is voor een succesvol en voldaan leven.

Tijdens het lezen van dit boek zul je regelmatig worden verbaasd over de gelijkenis tussen de wereldwijde economie van tachtig jaar geleden en die van vandaag. Ook de mentaliteit van de samenleving kent opmerkelijke overeenkomsten. Daarom is dit boek nog even actueel als op de dag van publicatie in 1937. Deze nieuwe Nederlandse vertaling is een hedendaagse bewerking van de originele tekst. Uitgevoerd in een mooie vormgeving. Bestudeer dit boek en ontdek de denkwijze die je leven zal veranderen.

Bekijk op bol.com

5. Nooit meer slapend arm

Nooit meer slapend armDe gemiddelde man of vrouw wordt ruim 80 jaar oud. Je hebt dus nog genoeg tijd om die map met financiële papieren open te slaan. Of niet? Dirk Brounen en Kees Koedijk willen je in ‘Nooit meer slapend arm’ uitdagen om het heft in eigen hand te nemen en een actieplan te maken voor een financieel fitte toekomst.

In een toekomst waarin de overheid minder voor je regelt, moet je je eigen vragen stellen en beantwoorden. Tot wanneer wil je werken? Wil je een wereldreis maken? Welke zorg wens je later? Alle antwoorden kosten geld, dat niet meer vanzelfsprekend beschikbaar is. Het loont de moeite om je toch eens te verdiepen in een aantal papieren die je jaarlijks ongezien weglegt.

Brounen en Koedijk helpen je daarmee op een prettige, makkelijke manier, met oog voor wat echt telt. Uiteindelijk gaat het maar om twee vragen: wat wil je later realiseren en wat moet je daar nu voor doen?

Bekijk op bol.com

6. Miljonair met een gewone baan

Miljonair met een gewone baanEen miljoen op de bank, wie droomt er niet eens van? Nooit meer werken, alles doen wat je wilt. Maar waarom zou je het bij dromen laten? Financieel onafhankelijk worden, dat kan iedereen. Ook als je een modaal inkomen hebt.

Om miljonair te worden hoef je niet dag en nacht te werken of de jackpot te winnen. Het geheim is om bescheiden te leven en tegelijkertijd slim te beleggen. In dit boek geen verhalen over bekende voetballers, zangers of topondernemers, maar over heel gewone mensen, zoals de schrijver. Alles wat je volgens de selfmade miljonair Oeds-Jan Postma nodig hebt, is de zelfdiscipline om niet na elke commercial naar de winkel te rennen en een handige manier om je vermogen te laten groeien. Hoe je dat aanpakt, lees je in dit boek.

Postma werkt nog steeds. Omdat hij het leuk vindt. Voor het geld hoeft het niet meer.

Bekijk op bol.com

7. Geld verdienen met jezelf

Geld verdienen met jezelfJe bent niet afhankelijk van anderen om succesvol te zijn. Jij bent alles wat je nodig hebt om je boodschappen, je hypotheek en je vakantie te kunnen betalen! Ga ook ondernemen en verdien meer dan genoeg door te doen waar je goed in bent en slim gebruik te maken van alle nieuwe online mogelijkheden.

Heb je een vaste baan? Ga ondernemen in deeltijd! Staat je baan op de tocht door een reorganisatie? Geen nood: jij bent alles wat je nodig hebt om voor jezelf te zorgen. Word ook ondernemer en houd je eigen broek op, je kunt het.

Maak kennis met Tony’s gouden regels voor succes. Ontdek hoe je dankzij specialisatie, samenwerking, slim inkopen en het aanboren van verschillende inkomstenbronnen meer kunt verdienen dan je nu voor mogelijk houdt. En profiteer van alle concrete ideeën in dit boek waarmee je direct aan de slag kunt.

Bekijk op bol.com

9. Geld verdienen met je roeping

Geld verdienen met je roepingBen jij op zoek naar meer geluk in je werk? Veel mensen zijn niet gelukkig in hun werk. Sommigen leven hun roeping maar leveren continu strijd om er voldoende mee te verdienen. Anderen verdienen voldoende, maar voelen zich niet op hun plek. Ze zoeken nog naar hun roeping, naar wat ze eigenlijk willen.

Als we allemaal werken vanuit liefde EN voldoende verdienen, zal de wereld er mooier uitzien. Een opstelling is een weergaloze stap in de ontdekkingsreis naar je roeping. Je krijgt compleet nieuwe inzichten op een diep niveau. In dit boek deelt Hylke zijn eigen verhaal. Hij is je reisleider. Ga je mee?

Bekijk op bol.com

Lees ook: