Geld verdienen

Geld verdienen met domeinnamen

Domeinnamen zijn hot commodities in de op technologie gerichte wereld van vandaag. Wie geld wilt verdienen door te handelen in domeinnamen kan daarvoor terecht op diverse marktplaatsen voor websites en domeinnamen.

De aankoop van ‘printer.com’ voor $800.000 door een Nederlandse startup in 2008 of de 1 miljoen gulden (454 duizend euro) die World Online in 2000 neertelde voor ‘voetbal.nl’ zijn enkele uitschieters die het nieuws hebben gehaald. De meeste domeinnamen worden voor veel lagere bedragen verhandeld op diverse marktplaatsen voor websites en domeinnamen, maar dat er flink wat geld in valt te verdienen is wel duidelijk.

Dagelijks worden er domeinnamen gekocht en verkocht voor honderden euro’s per stuk. Zeker een herkenbare domeinnaam met een bestaand woord uit het woordenboek heeft veel waarde. Als je zo’n domeinnaam in handen krijgt, kan je hem enige tijd later vaak al met winst verkopen.

Een andere mogelijkheid is dat je een aangekochte domeinnaam voorziet van een volledig ingerichte website of webshop en hem daarna te koop zet. Je hebt dan waarde toegevoegd aan de domeinnaam en de koper alvast werk uit handen genomen.

Hoe dan ook, het resultaat is een unieke kans voor investeerders om te investeren in domeinnamen die in de toekomst met winst kunnen worden verkocht.

Heb jij een goed idee voor een domeinnaam?

 
Wil je een domeinnaam of website verkopen, dan kan je terecht op websites zoals Sedo.com en het Nederlandse Sitedeals.nl


Aanbevolen boeken

ChatGPT als tweede Brein

ChatGPT als tweede Brein

€ 29,95

Bekijken
Vaynerchuk, G: Day Trading Attention

Vaynerchuk, G: Day Trading Attention

€ 22,92

Bekijken
The Lean Startup

The Lean Startup

€ 12,71

Bekijken
De Online Marketing Tornado

De Online Marketing Tornado

€ 20,00

Bekijken