Affiliate marketing Geld verdienen

Geld verdienen met Pinterest

Geld verdienen met Pinterest lijkt misschien een utopie voor veel mensen, maar dat is het niet. Het vergt aan het begin tijd en energie, want je moet je immers een beetje verdiepen in de materie, uitzoeken wat er mogelijk is en wat de beste strategie is voor jouw bedrijf. Maar zodra je het onder de knie hebt is het easypeasy. Iedereen kan geld verdienen met Pinterest. Maar voordat je daarmee begint, is het belangrijk om eerst een aantal belangrijke stappen te zetten in de juiste richting. Nieuwsgierig? Kijk snel verder!

Pinterest check

Voordat je aan de slag kunt om geld te verdienen met Pinterest, is het belangrijk om je huidige Pinterest account te optimaliseren of er eentje aan te maken als je nog geen account hebt. Er zijn een aantal basis principes die je in orde moet hebben, voordat je geld kunt verdienen. Zo moeten al je Pinterest borden voorzien zijn van een SEO beschrijving, moet je een X aantal pins hebben per bord en moet je onder andere Rich Pins geïnstalleerd hebben.

Pinterest geld verdienen

E-book “Haal alles uit Pinterest”

Om je een handje te helpen, vind je in het e-book “Haal alles uit Pinterest” een uitgebreide checklist met punten die je moet afstrepen voordat je geld kunt verdienen met Pinterest. Ook als je geen geld wilt verdienen met Pinterest en veel organische (gratis!) traffic naar je webshop wilt trekken, is het slim om het stappenplan te volgen. Op die manier weet je namelijk zeker dat je alle instellingen en koppelingen met je website goed hebt staan, net als de instellingen voor de zichtbaarheid in deze visuele zoekmachine.

Aan de slag

Geld verdienen met PinterestZodra je Pinterest account helemaal on fleek is, is het tijd om te starten met het maken van pins met affiliate links. Affiliate marketing houdt simpelweg in dat – zodra mensen iets kopen in een webshop via jouw link in de pin – dat je daar een bepaalde commissie overkrijgt. De commissie is afhankelijk van het bedrijf en het product of dienst, maar ligt meestal tussen de 2% en 10% van het aankoopbedrag. Een affiliate link is een link met een stukje code erachter, zodat het bedrijf weet dat de aankoop via jouw pin komt. Affiliate marketing kun je overigens ook toepassen op je website.

De technische kant

Voordat je aan de slag kunt met het maken van pins met affiliate links, moet je je eerst aanmelden bij affiliate partners. Dit is een overkoepelend bedrijf waar meerdere webshops bij aan gesloten zijn. Voorbeelden van affiliate partners zijn LinkPizza, AWIN, Daisycon en TradeTracker.

Je moet je eenmalig aanmelden en vervolgens kun je aangeven welke webshops relevant zijn voor jouw Pinterest account of website. Zodra je toegelaten bent, kun je aan de slag met het maken van pins.

Tijd voor actie

Zodra je toegelaten bent tot bijvoorbeeld het affiliate netwerk van AWIN, kun je inloggen en dan kom je automatisch in je eigen dashboard. Als je in de menubalk bovenaan klikt op ‘Hulpmiddelen’, staat er in het tabblad ‘Link builder’. Daar klik je vervolgens op en dan kom je in een nieuw scherm. Hier maak je vervolgens de deeplink: link naar het product of dienst + een uniek stukje code. Ook wel tracking genoemd. Zodra je de link naar een product of dienst plakt, maakt AWIN automatisch een nieuwe link. Deze link kun je vervolgens gebruiken voor je pin.

Awin Link Builder

Let op: niet elke webshop staat het toe dat je affiliate links deelt via social media, dit vind je terug in de algemene voorwaarden van het programma.

Maak pins met affiliate links

Nadat je weet hoe je affiliate links kunt maken, kan het echte werk beginnen: het maken van pins. Dit is heel simpel: je maakt een affiliate link en gaat vervolgens naar Pinterest. Daar klik je rechtsboven op het ‘+’ om een nieuwe pin te maken.

Zodra je op het ‘+’ klikt, opent er een nieuw scherm. In de scherm kun je linksonder de affiliate link invoegen. Hij pakt dan automatisch de afbeelding die bij het product of dienst hoort zoals op de website. Vervolgens voeg je een titel en een uitgebreide SEO beschrijving toe aan de pin. Dan selecteer je aan welk bord je hem toe wilt voegen en drukt op ‘publish’. That’s it. Kind kan de was doen.

Pinterest Pin Publiceren

Geld verdienen met Pinterest

Om te zorgen dat je geld gaat verdienen met Pinterest, is het belangrijk dat je meerdere pins met affiliate links maakt. Hoe meer pins met affiliate links je maakt, hoe meer geld je kunt verdienen. Vergeet wel niet dat Pinterest een visuele zoekmachine is, wat betekent dat een uitgebreide en allesomvattende SEO beschrijving heel belangrijk is net als mooie beelden. Hoe beter je SEO, hoe meer je gevonden wordt.

Kleine side note: je gaat niet binnen één week geld verdienen. Het kost tijd voor je pin veel gere-pinned gaat worden, veel mensen je pins zien, naar de webshop gaan en uiteindelijk iets kopen. Voor het idee, mijn Pinterest account heeft zo’n 12K volgers en ik verdien tussen de €50,- en €150,- per maand. Het verschilt heel erg hoeveel nieuwe pins ik maak, de populariteit van het product of dienst en de hoeveel re-pins. For the record: ik heb al een halfjaar lang geen nieuwe pins gemaakt. 😉