Geld besparen Geld lenen

Hoe vind je de beste private lease deal?

Dat je met private lease behoorlijk zorgeloos kan rijden, is wel duidelijk. Maar hoe vind je de beste deal en waar moet je op letten?

In grote lijnen zijn de private lease aanbieders goed met elkaar te vergelijken, maar het zijn net de kleine verschillen waar je op moet letten.

Minimum schadevrije jaren

Bij sommige private lease aanbieders worden er geen minimum schadevrije jaren gevraagd. Wel zo prettig als je net je rijbewijs hebt. Maar let er op dat het aantal schadevrije jaren ook van invloed is op de maandprijs. Hoe minder schadevrije jaren je hebt opgebouwd, hoe hoger je maandprijs zal zijn bij sommige aanbieders.

Tip: Let er op dat je aan het einde van de leaseovereenkomst een “schadevrijrijdenverklaring” aanvraagt. Daarmee voorkom je een mogelijk verlies van jouw opgebouwde schadevrije jaren.

Meer of minder kilometers

Hoewel de meeste lease aanbieders standaard uitgaan van 10.000 kilometer per jaar, is dat niet in alle gevallen zo. Check dit dus goed. Daarnaast kunnen de tarieven die je betaalt voor extra gereden kilometers nogal verschillen. Daarbij zijn er aanbieders waarbij je geld terug krijgt als je minder kilometers hebt gereden.

Eigen risico bij schade

Let ook goed op hoe hoog het eigen risico is bij schade. Je gaat er natuurlijk niet vanuit, maar een ongelukje is zo gebeurd.

Kredietwaardigheid

Een leasemaatschappij zal bij het beoordelen van jouw aanvraag kijken naar jouw financiële situatie. Je hebt bij private lease geen spaargeld nodig maar vaak wel een vast inkomen. Hoe streng hiernaar wordt gekeken verschilt per leasemaatschappij. Ook checken sommige leasemaatschappijen niet of je een BKR-notering hebt.

Lees ook: Private lease zonder BKR check en zonder BKR registratie

Verzekeringen

Ook het aanbod van verzekeringen dat standaard in de prijs zit inbegrepen verschilt per lease aanbieder. Te denken valt bijvoorbeeld aan een ongevallen inzittendenverzekering, schadeverzekering voor inzittenden, verkeersrechtsbijstandverzekering, pechhulp (in het buitenland), etc.

Bestickering

Vaak zit in de maandprijs inbegrepen dat de lease auto bestickerd is. Wil je een auto zonder bestickering? Dan betaal je extra. De kosten hiervan verschillen per aanbieder.

Leeftijd

Veel leasemaatschappijen hanteren een boven- en ondergrens als het gaat om de leeftijd van de bestuurder.

Denk je dat private lease iets voor jou is? Neem dan zeker even een kijkje bij onderstaande leasemaatschappijen.

Lees ook: