Geld lenen

Private lease en hypotheek | Minder hypotheek door private lease auto?

Het afsluiten van een private lease-contract kan leiden tot een fors lagere hypotheek-som. Dat concludeerde De Hypotheker op basis van eigen onderzoek. Volgens de hypotheekverstrekker kan bij een gemiddelde situatie het maximaal te lenen bedrag met een derde afnemen.

De meeste private lease bedrijven registreren de private lease overeenkomst als een lening bij het BKR, maar dat doen ze niet allemaal. Soms wordt je private lease auto niet BKR geregistreerd.

Hypotheekverstrekkers zullen het wel willen weten of je een private lease auto hebt, omdat je door het maandelijkse leasebedrag minder geld te besteden hebt. En hypotheekverstrekkers willen er zeker van zijn dat je jouw hypotheekbedrag wel iedere maand netjes kan betalen. Hoe meer leningen je hebt, hoe meer je maandelijks moet aflossen en hoe hoger jouw maandelijkse uitgaven zijn. Afhankelijk van het inkomen dat je hebt, loopt de hypotheekverstrekker meer risico als jouw maandelijkse uitgaven heel hoog zijn.

Stel dat je onverhoopt werkloos raakt en je inkomen minder wordt, dan moet je nog wel het hypotheekbedrag kunnen blijven betalen. Dat is voor jezelf ook wel een lekker idee.

Lees hier meer over BKR registraties bij private lease: Private lease zonder BKR check en registratie

Hypotheek Advies Nederland
Hypotheek Advies Nederland

Denk je dat private lease iets voor jou is? Neem dan zeker even een kijkje bij onderstaande leasemaatschappijen.

Lees ook: