Geld lenen

Welke alternatieven zijn er voor private lease?

Naast het kopen of private leasen zijn er nog een aantal alternatieven denkbaar om toch jouw droomauto te kunnen rijden.

Geld lenen

Een andere optie om een auto te kunnen kopen is door het geld te lenen. Als je niet in contanten kan betalen, wordt je mogelijk een financiële deal aangeboden door de garage die de auto verkoopt. Maar het kan zijn dat je er beter aan doet een persoonlijke lening af te sluiten, omdat de rentetarieven op leningen momenteel zeer concurrerend zijn.

Vergelijk de actuele rentes op persoonlijke leningen

Betaal met plastic

Betalen met een creditcard kan een goede optie zijn als je een tweedehands auto wilt kopen, of zelfs als je een nieuwe auto in het a-segment wilt kopen, omdat de beste creditcards lange betalingstermijnen tegen 0% rente bieden.

Dit betekent dat, op voorwaarde dat je het saldo volledig hebt betaald aan het einde van de promotieperiode, je geen rente betaalt.

Vergelijk verschillende creditcards met elkaar

Huurkoop

Huurkoop houdt in dat je vooraf een aanbetaling doet en vervolgens een vast aantal maandelijkse termijnen betaalt, terwijl je de auto gebruikt. Zodra alle termijnen zijn betaald, is de auto van jou.

Dit type lening heeft de auto als onderpand, wat betekent dat het kan worden teruggenomen als je achterloopt met je betalingen. Omdat je de auto pas bezit nadat de laatste betaling is gedaan, kun je deze niet verkopen zolang je nog geld verschuldigd bent.

Zorg ervoor dat je de kleine lettertjes in een huurkoop overeenkomst leest, aangezien je naast de aanbetaling mogelijk een grote ‘ballonbetaling’ moet doen aan het einde van de financieringsperiode voordat je de auto in je bezit hebt.

Als je een auto koopt op basis van huurkoop en deze vroegtijdig wilt beëindigen, heb je recht op een korting van kosten op basis van de betalingen die je hebt gedaan en hoe lang er nog over is om het contract uit te voeren.

Private lease zou in dit geval een betere optie zijn als je om de paar jaar een nieuwe auto wilt hebben, misschien een betere dan je normaal zou kunnen veroorloven, maar niet de verplichting wilt hebben om de auto aan het einde van de overeenkomst te moeten kopen.

Denk je dat private lease iets voor jou is? Neem dan zeker even een kijkje bij onderstaande leasemaatschappijen.

Lees ook: